Central: Vrelo leto u Indijani, Bucksi čuvaju šampionski potencijal

Matt Kryger/IndyStar

Izvor: Dvokorak

Divizija Central


CHICAGO BULLS

Igrači pod ugovorom: Otto Porter Jr. (27,2 milijuna), Zach LaVine (19,5 milijuna), Cristiano Felicio (8,1 milijun), Kris Dunn (5,3 milijuna), Lauri Markkanen (5,3 milijuna), Wendell Carter Jr. (5,2 milijuna), Denzel Valentine (3,3 milijuna), Chandler Hutchison (2,3 milijuna), Antonio Blakeney (1,5 milijuna)

Slobodni igrači: Robin Lopez, Timothe Luwawu-Cabarrot, MarShon Brooks, Wayne Selden, Ryan Arcidiacono, Shaquille Harrison (TO, 1,5 milijuna), Walter Lemon Jr (TO, 1,5 milijuna), Michael Carter-Williams

Draft 2019.: Coby White (7), Daniel Gafford (38)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 18.571.338 dolara

Presuda: Bullsi su namjeravali s ovim draftom zaključiti rebuilding, ali su pali na sedmo mjesto pa se nisu uspjeli dokopati vrhunskog talenta kojeg bi dodali svojoj mladoj jezgri momčadi. Ostali su, znači, kratki po tom pitanju, a sada na free agencyju trebaju riješiti nekoliko važnih pitanja – prije svega tu je playmaker jer je bilo jasno da Dunn nije kalibar za startera, a nisam siguran koliko bi stabilnosti mogla donijeti kombinacija White – Dunn. Ostatak startne postave je tu – LaVine, Porter, Markkanen i Carter, ima nešto tijela i za rotaciju s klupe, ali važno bi im bilo riješiti i back-up centra te ponekog šutera. Lopez je odličan izbor, zna momčad i ima utjecaj u svlačionici, a prostora na salaray capu će vjerojatno imati taman za njega, playa i još jednog igrača s klupe. Bullsi dosta toga temelje na unutarnjem rastu, ali ne smiju pogriješiti s dovođenjem iskusnih igrača.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

CLEVELAND CAVALIERS

Igrači pod ugovorom: Kevin Love (28,9 milijuna), Tristan Thompson (18,5 milijuna), J.R. Smith (15,6 milijuna – garantirano 3,8 milijuna), Brandon Knight (15,6 milijuna), Jordan Clarkson (13,4 milijuna), Larry Nance Jr. (12,7 milijuna), John Henson (8,7 milijuna), Matthew Dellavedova (9,6 milijuna), Collin Sexton (4,7 milijuna), Cedi Osman (2,9 milijuna), Ante Žižić (2,2 milijuna)

Slobodni igrači: Marquese Chriss, Channing Frye, David Nwaba, Nik Stauskas

Draft 2019.: Darius Garland (5), Dylan Windler (26), Kevin Porter Jr. (30)

Budući pickovi (in)*: 1. runda 2022. od Milwaukeeja (zaštita 1-10)

Budući pickovi (out)*: 1. runda 2022. Atlanti (zaštita 1-10)

Cap space: -36.373.762 dolara

Presuda: Cleveland jednostavno nema resursa da bi bio nešto aktivniji na tržištu ovog ljeta. Cavsi moraju čekati još godinu dana da se oslobode štetnih ugovora Thompsona, Smitha (ako ga ne otpuste ovog ljeta), Knighta, pa i Clarksona, Hensona i Dellavedove, a u međuvremenu trebaju napraviti jezgru momčadi kojoj bi sljedećeg ljeta trebali dovesti poneko pojačanje. S obzirom da su jednom mladom playu (Sexton) doveli drugoga (Garland), nisam siguran da znaju što rade. U svakom slučaju ljetna tržnica za njih neće biti previše aktivna.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

DETROIT PISTONS

Igrači pod ugovorom: Blake Griffin (34,2 milijuna), Andre Drummond (27 milijuna), Reggie Jackson (18 milijuna), Tony Snell (11,3 milijuna), Langston Galloway (7,3 milijuna), Luke Kennard (3,8 milijuna), Thon Maker (3,5 milijuna), Bruce Brown (1,4 milijuna), Khyri Thomas (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Ishmael Smith, Glenn Robinson III (TO, 4,2 milijuna), Jose Calderon, Zaza Pachulia, Wayne Elington, Henry Ellenson, Sviatoslav Mykhailiuk (TO, 1,4 milijuna), Isaiah Whitehead, Kalin Lucas

Trade: Jon Leuer (Milwaukee, za Tonyja Snella)

Draft 2019: Sekou Doumboya (15), Deividas Sirvydis (37), Jordan Bone (57)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: -14.991.926 dolara

Presuda: Još jedna momčad koja nema resursa za biti aktivna ovog ljeta. Detroit je prenatrpan ugovorima, a tavori u osrednjosti. Doveli su Snella u tradeu iz Bucksa nadajući se da bi im on mogao pomoći na poziciji niskog krila, a sve ostalo će biti kao lani – eventualno bi mogli pokušati tradeati Jacksona koji bi mogao naći poneki zainteresirani klub jer ulazi u zadnju godinu ugovora, ali onda ostaju bez playmakera, a nemaju ni sredstava za dovođenje nekog novog. Status quo.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

INDIANA PACERS

Igrači pod ugovorom: Victor Oladipo (21 milijun), Myles Turner (17,5 milijuna), T.J. Warren (10,8 milijuna), Doug McDermott (7,3 milijuna), Domantas Sabonis (3,5 milijuna), T.J.Leaf (2,8 milijuna), Aaron Holiday (2,2 milijuna)

Slobodni igrači: Thaddeus Young, Tyreke Evans, Bojan Bogdanović, Darren Collison, Cory Joseph, Kyle O’Quinn, Wesley Matthews, Alize Johnson (negarantiranih 1,4 milijuna), Edmond Sumner (TO, 1,8 milijuna), Ike Anigbogu

Draft 2019: Goga Bitadze (18)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 32.519.755 dolara

Presuda: Ovdje će biti zanimljivo. Pacersima je bez ugovora ostalo veliki broj igrača koji su bili dio uže rotacije, ali dva najvažnije igrača – Oladipo i Turner – su tu. Već su povukli jedan potez dovevši Warrena iz Phoenixa koji bi im mogao pomoći, ali njima je ionako najvažnija meta dovođenje playmakera. Ciljaju Rubija, a ako ga uspiju dovesti za neku prihvatljivu cijenu, mogli bi imati dovoljno mjesta na salary capu da vrate Bogdanovića. U tom slučaju ne bi ostalo puno za povratak Younga, koji je bio dosta važan faktor u svlačionici i kojeg bi Indiana željela vidjeti natrag, ali ni to ne bi bilo moguće. Doduše, moguće je i da odustanu i od Bogdanovića i od Younga i idu na posve nove igrače. No, njih dvojica su solidno funkcionirala s Oladipom i Turnerom pa bi za Pacerse bilo bolje da ih vrate. Uz Warrena i boljeg playmakera od Collisona, imali bi šansu za dodatno približavanje samom vrhu Istoka.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

MILWAUKEE BUCKS

Igrači pod ugovorom: Giannis Antetokounmpo (25,8 milijuna), George Hill (18 milijuna – garantirani 1 milijun), Eric Bledsoe (15,6 milijuna), Jon Leuer (9,5 milijuna), Ersan Ilyasova (7 milijuna), DJ Wilson (2,9 milijuna), Donte DiVincenzo (2,9 milijuna)

Slobodni igrači: Khris Middleton, Nikola Mirotić, Jodie Meeks, Brook Lopez, Malcolm Brogdon (RFA), Pat Connaughton (TO, 1,7 milijuna), Sterling Brown (TO, 1,6 milijuna), Pau Gasol, Tim Frazier

Trade: Tony Snell (Detroit, za Jona Leuera)

Draft 2019: –

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out): prva runda 2020. u Phoenix (zaštićen 1-7), prva runda 2022. u Cleveland (zaštićen 1-10)

Cap space: 17.251.692 dolara

Presuda: Ovdje će sve biti kao lani. Bucksi signaliziraju da će dati sve od sebe da vrate većinu momčadi – uštedjeli su nekoliko milijuna u zamjeni Snell – Leuer, a nisu željeli imati pick na draftu koji bi im odnio prostora na cap spaceu pa su svoj 30. izbor poslali u Cleveland. U Milwaukeeju vjeruju u Middletona pa će mu vjerojatno dati maksimalni ugovor, otvorili su dovoljno prostora da vrate Lopeza, a ići će preko salary capa i mečirati svaku ponudu koju budu imali za Brogdona. Hilla će vjerojatno otpustiti, Mirotića teško mogu zadržati, a uzet će opcije za Connaughtona i Browna. Pitanje je samo hoće li ih netko dovesti u tešku poziciji i ponuditi max Brogdonu.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

1 Trackback / Pingback

  1. Free agency: Tačno u ponoć kreće ludnica! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*