Top 5: Učinak naših 19/12-21/12/2018

Ostataksveta

1 Luka Dončić

Luka nastavlja oduševljavati. U direktnom duelu s Jokićem i Nuggetsima, Dončić je vukao Mavse. Imao je rekord NBA karijere 12 asista, a uz to je ubacio u 23 poena. Već iduća utakmica i novi rekord. Ovaj puta su u pitanju bili poeni. Nakrcao je 32 koša Clippersima. Lukina step back trica je postala možda i najbolja u Ligi. Igra s lakoćom, te polako postaje Dirkov nasljednik u Mavsima.

2 Nikola Jokić

Svojim igrama u posljednje vrijeme, Nikola Jokić je istaknuo ozbiljnu kandidaturu za MVP-a. Cijelu utakmicu protiv Mavsa je bio mismatch za protivnika. Jordana je izvlačio van, te ga probijao, dok je s Powellom igrao pod košem, te dijelio asiste ili zabijao. Nerješiva enigma za Mavse cijelu utakmicu, a uspio je ukrasti i 3 lopte, te udariti jednu vrlo bitnu blokadu Dončiću pred sam kraj utakmice.

3 Nikola Vučević

Prije tjedan dana Vučević je imao double double protiv Bullsa. Sada je bio još i bolji. Uhvatio je sjajnih 19 skokova, a uz to je ubacio i 19 poena. Lopez ga nije mogao čuvati, Vuč je prelagano dolazio do lakih šuteva. Iako je Markkanen imao jedno sjajno kucanje protiv Vučevića, on je odradio odličan posao u svom reketu. Osim 14 skokova, imao je i 4 blokade.

4 Ivica Zubac

U svom prvom startu ove sezone, Zubac je pružio najbolju partiju sezone. McGee nije mogao nastupati, a Ivica je odradio više nego dobar posao. Sjajno se nosio s Davisom i Randleom, bio je gotovo nepogrešiv u napadu. Sjajno je čitao akcije, te izvrsno i efikasno završavao. Udario je i jednu sjajnu blokadu Davisu, a prikupio je i 11 skokova za prvi double double sezone.

5 Bojan Bogdanović

Već 24. utakmicu zaredom Babo je dvoznamenkast. Niz je krenuo još početkom 11. mjeseca protiv Bostona, te još uvijek traje. Protiv svoje bivše ekipe Babo je bio na vrhu zadatka. 17 laganih poena, sa sjajnim postokom šuta. Pogodio je 3 trojke iz samo 4 pokušaja, a završio je meč sa 17 poena na svom kontu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*