Sila kakva se neće ponoviti

Izvor: Sve o NBA

Wilt Chamberlain je navodno kao 16-ogodišnjak igrao profesionalnu košarku i dominirao !

Postoje dokazi u vlasništvu čovjeka koji ima sliku Wilta u dresu lokalnog kluba Quakertown Fays-a, sliku zapisničkog stola i novine iz razdoblja sredine 50ih koje govore o nevjerojatnom mladiću koji dominira protiv profesionalaca. 1953-54 godine vodio je svoj prvi tim Pittsburgh Raiderse do 36 pobjeda i samo jednog poraza !

Da stvar bude luđa, sljedeće godine je nastupao za Quakertown Fays-e pod lažnim imenom kao George Marcus jer su novine počele pisati o njegovoj dominaciji nad profesionalcima, morao je promjeniti ime jer je nastupao ilegalno. Te sezone 1954-1955 bilježio je ludih 54 poena na utakmici, a u playoffu nevjerojatnih 74 po utakmici !


Kao momak od 17 godina osvojio je i MVP lige protiv profesionalaca, čak je i igrao protiv Andyja Maddoxa koji je prije nastupao za Harlem Globetrotterse i zabio mu 62 poena.
(u to vrijeme Harlem je bio jak poput nekih NBA timova) Kasnije je također bilo pisanja o ovome od strane novinara ali do tada jednostavno nikoga nije bilo briga jer je Wilt bio superstar u NBA ligi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*