Veliki udarac za šampiona Evrope

OZAN KOSE/AFP/Getty Images

Dok šampionska euforija u Sloveniji još traje, stigao je veliki šok za sve ljubitelje košarke. Nije to ništa neočekivano, ali je svakako bolno. Naime, selektor Slovenaca Igor Kokoškov najverovatnije završava misiju na klupi košarkaške reprezentacije Slovenije.

Srpski stručnjak, koji je predvodio Sloveniju do istorijskog uspeha, zlata na Evrobasketu, okreće se obavezama u NBA ligi. Kokoškov je član stručnog štaba NBA ligaša Utah Jazza.

“Nemoguće je. Novi kalendar FIBA utiče na igrače, ali i na trenere. Za mene ovo nije posao nego zadovoljstvo. Čast mi je da budem deo ovog nacionalnog tima i da treniram ove momke,” rekao je Kokoškov.

Odnos FIBA i Evrolige napravio je veliki problem pred kvalifikacije za Mundobasket 2019. Zbog “FIBA prozora”, Kokoškov neće moći da vrši funkciju selektora, jer će za vreme utakmica kvalifikacija imati obaveze u SAD.

Drugi bolni odlazak je odluka MVP-a upravo završenog Eurobasketa, Gorana Dragića, na kom je kao kapiten osvojio zlatnu medalju da okonča reprezentativnu karijeru.

“Postigao sam ono što sam želeo, osvojio sam zlatnu medalju i ovo je najbolje vreme da se oprostim od nacionalnog dresa,” poručio je 31-godišnji Dragić.

Istakao je i da zbog obaveza u Miami Heatu neće moći da pomogne ekipi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Dakle isti razlog kao i Kokoškov, čijim je ostankom Dragić uslovio i svoje dalje nastupe za reprezentaciju. Kako stoji, Slovenija će drastično biti oslabljena u narednom periodu.

1 Trackback / Pingback

  1. Europski prvaci ostaju bez najjače karike - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*