Aco Trica na novoj misiji

Sportske Novosti

Nakon odstupanja sa izborničkog mjesta Hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović je vrlo brzo pronašao novi angažman. Izgleda da mu odgovara izbornička uloga, te je nakon Bosne i Hrvatske odlučio preuzeti klupu Brazila. Na toj funkciji bi u idealnom scenariju trebao biti tri godine, što znači da bi vodio Brazil na nadolazećem Svjetskom prvenstu u Kini 2019. godine, te Olimpijadi u Tokiju. Naravno ukoliko izbori završni turnir.

Za razliku od svoje nogometne i odbojkaše ekipe gdje su stručnjaci isključivo domaći, košarkaška reprezentacija već nekoliko godina ima stranca za izbornika. Prošli je bio Ruben Magnano, Argentinac koji je čak 6 godina bio na čelu reprezentacije. Sada će tu ulogu preuzeti Aco Trica koji će se sada prvi puta naći u izborničkoj ulozu na stranom jeziku.

Kvalifikacije počinju uskoro, a Aco neće moći računati na petroku brazilskih NBA igrača. Bruno Cabolco (Toronto Raptors), Crstiano Felicio (Chicago Bulls), Nene (Houston), Raul Neto (Utah Jazz) i Lucas Nogueira (Toronto Raptors) su odsutni zbog NBA obaveza, a Marcelinho se vratio u Baskoniu te je i on upitan zbog Eurolige. Splitter bi trebao biti dostupan, jer je trenutno u NBDL, dok zasada Barbosa nije odlučio hoće li i dalje nastupati za reprezentaciju.

Brazil je u kvalifikacijskoj skupini za SP smješten u skupinu B zajedno sa Venecuelom, Čileom i Kolumbijom, prvu utakmice 24. studenog gostuje kod Čilea, a 27. studenog u Rio de Janieru su domaćini Venecueli.

Kojim putem krenuti, može li itko reći?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*