Aco se vraća!

Potvrđeno je da će selektor Hrvatske reprezentacije ostati Aco Petrović, te da će ih on voditi na nadolazećem Euru, koji se igra od 31.8. do 17.9. Nakon vrlo dobre igre u Riu kada su ispali u osmini finala od kasnijih finalista Srba, Aco se vraća na selektorsku poziciju. Bilo je upitno hoće li nastaviti vodit reprezentaciju, no kada je dao ostavku u Ciboni bilo je jasno da se vraća.

“Po četvrti puta sam na najdražoj trenerskoj klupi. Neću reći da je cilj medalja, ali želim da budemo pravi, besprijekorni u igri i ponašanju, i onda možemo daleko dogurati”. Neću reći da je cilj medalja, ali želim da budemo pravi, besprijekorni u igri i ponašanju, i onda možemo daleko dogurati” kaže Aco na konferenciji za štampu.

Na pripreme će voditi 16 igrača, od kojih će izabrati završnih 12 koji će nastupiti na završnom turniru. Naravno u konkurenciji će biti svi NBA igrači, a Aco je rekao da ozbiljno računa na mlade hrvatske nade Bendera, Zubca i Žižića. Za početak je postavio 3 cilja : Prva stvar je kemija i atmosfera u ekipi, a Aco vrlo dobro zna kako doći do toga. Većina njegovih reprezentacija uključujući i Bosnu i Hrvatsku je imala odlučnu atmosferu u svlačionici. Aco želi nastaviti tu tradiciju. Pod dva želi odrediti jasnu hijerarhiju u ekipi, s tim da će 2 vodeća igrača biti NBA zvezde Bojan Bogdanović i Dario Šarić. I na kraju ekipa mora igrati obranu.

AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

Ovo bi mogla biti odlično ljeto za hrvatsku reprezentaciju. Šarić je odlično započeo NBA karijeru, vrlo je bitan kotačić u  sistemu Sixersa, Žižić je dominirao ABA ligom, a sada u Darusafaki pruža odlične partije. Bender je solidan u Sunsima, a govorka se da će možda vratiti i Marka Popovića.

Pripreme počinju 20. srpnja u Svetom Martinu i odvijat će se u dva ciklusa. Reprezentacija će sudjelovati na tri pripremna turnira i na njima će igrati protiv Francuske, Litve, Slovenije i Ukrajine. Prvenstvo Hrvatska otvara u Rumuniji u Cluju protiv Mađara (1.9.) a nakon toga sledi još jedan lagan dvoboj protiv domaćina Rumunja. Nakon toga sleduju teži protivnici, redom Crnom Gorom (4. 9.), Španjolskom (5. 9.), te Češkom (7. 9.). Hrvatska se u osmini finala križa sa grupom D u kojoj se nalaze Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija i Velika Britanija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*