Top 5: Učinak naših 25. i 26.1.

1 Nikola Jokić

36min  29p 14s 8a 2bl

Još jedna fenomenalna utakmice našeg Nikole Jokića. Postao je prvi igrač u zadnjih 40 godina koji u proseku ostvaruje 20/10/5 u 36 minuta, a da je u svojoj prvoj ili drugoj godini igranja u NBA. Neverovatno ostvarenje, a protiv Sunsa je dominirao. Zabijao je kako god hoće, šut, ulaz, floater a opet je bio i u elementu što se tiče asista. Posebno izdvajamo no look pas za Farieda. Nažalost povredio se potkraj meča, no analize su pokazale da nije ništa ozbiljno i Joker se uskoro vraća na teren!

2 Goran Dragić

39min  17p 9s 9a

Goran je bio na rubu triple double učinka protiv Netsa. Odigrao je sjajan meč, te je dominirao protiv loših bekova Netsa. Koristio je lošu obranu, te je dosta koševa zabio nakon picka s poludistance. Dobar je bio i u tranziciji, a razigravao je i siugrače te ostvario čak 9 asista. U obrani solidan, odličan skakački učinak sa čak 9 skokova.

3 Ivica Zubac

26min  16p 10s 1a

Ivica je proigrao. Napokon je dobio priliku od Waltona i sjajno ju koristi. Bio je najbolji strelac i skakač Lakersa iako je ušao s klupe, te je odigrao puno bolje od svojih konkurenata Mozgova i Blacka. Odličan šut, iako je većinu koševa zabio iz reketa ili blizu reketa, no treba se uzeti u obzir da mu je protivnik bio Gobert koji je 2. nabolji zaštitnik obruča u ligi. Sjajna utakmice, a na nekoliko zadnjih Zubac pokazuje ogroman napredak i da je u svakom slučaju bolji od konkurenata u ekipi Lakersa. Walton stvarno više nema potreba posezati za Blackom, a uskoro bi se i Mozgov mogao preseliti na klupu.

4 Bojan Bogdanović

26min  17p 5s 2a

U porazu od Heata Bojan je odigrao solidan meč. 100% sa linije bacanja, a čak mu je u ukupni šut bio dobar. Zabio je i koji faul koš, što znači da se odlučivao malo više na ulaz. I dalje to nije pravi Bojan kojeg znamo iz Ria. Ne preuzima odgovornost i zato Netsi nisu u stanju nikoga pobediti. Lopez je bio odličan, no fali još Bojan da se pridruži.

5 Dario Šarić

21min  17p 3s 

Iza Daria je još jedna vrlo dobra utakmica s klupe Sixersa. U izostanku Emiida on i Noel su preuzeli većinu posla u reketu i odlično se izborili s Bucksima. Vrlo je dobro šutirao, čak 50% za 17 poena, malo slabiji što se tiče skakačkog doprinosa, no i dalje solidan u obrani. Dario će biti vrlo važan kotačić s klupe kada se kompletira ova ekipa, te vrlo verovatno bitan faktor u playoffu idućih godina.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*