Gotovo je: Irving Kelt, Cavsi dobili još jednom picka

Gotovo je. Trade sapunica je završena. Kyrie Irving je zvanično u Bostonu, dok je put Clevelenda krenulo nekoliko igrača  – Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Žižić, te dva umesto jednog picka – pick prve runde 2018 godine (preko Brooklyna), i dodatni pick druge runde drafta 2020 (koji originalno pripada Miami Heatu).

Tako je višednevna saga oko ove velike razmene završena. I već na otvaranju sezone gledaćemo Irvinga i Thomasa u direktnom duelu, ali sada na suprotnim stranama.

Blockbuster trade Irvinga, kome će se pridružiti Melo, Manu jaše još 2 godine!

Hronologija tradea

Nakon šokantnog obrta ‘tradea leta’, o čemu su juče izvestili mediji, gde je čak nagovešteno da bi Cleveland mogao odustati od dogovora sa Bostonom, danas su informacije malo drugačije. Naime, prema najnovijim informacijama koje stižu od američkih izvora Cleveland je nakon preliminarnih zdrvstvenih pregleda i loše situacije sa Isaiahom Thomasom bio blizu odustajanja od tradea, no sada su se javile nove opcije. A nove opcije uključuju i dodatne benefite za Cleveland, poput Jasona Tatuma (kojeg Boston ne želi pustiti), ali i druih zaštićenih pickova prve runde drafta na koje bi Boston imao pravo preko Lakersa (2018), Clippersa (2019) i Grizzliesa (2019). Cavsi traže dodatne pickove za trade

Naime, problem je povreda kuka Isaiaha Thomasa koja se čini ipak ozbiljnijom nego što je bilo ko mogao pretpostaviti. Kako Woj javlja, Cavsi su Thomasa podvrgli lekarskim pregledima i nisu zadovoljni onim što su videli zbog čega razmatraju čak i da odustanu od ovoga trejda.

Thomasovo zdravlje

Cavsi sigurno neće rizikovati sa povredom Thomasa jer već su doveli Derricka Rosea koji je sklon povredama, a u novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama.

Thomas se povredio krajem prošle sezone u play offu nije nastupio u pojedinim mečevima protiv Cavsa. Odlučio je ovo leto ne ići na operaciju već poslušati doktore iz Bostona i rehabilitovati se uz specijalne tretmane i odmor tokom off sezone. No, kako izvori navode, u ova tri meseca Thomas nije počeo trčati što je vrlo ozbiljan indikator.

Situacija oko Thomasa je ozbiljna, i kako je opisano ‘vrlo osetljiva’.

Nedavno se javio i sam Isaiah Thomas, koji je istakao kako je u dobrom zdravstvenom stanju i da je spreman za izazove:

I’m not damaged!

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. I'm not damaged! - Ostatak Sveta
  2. Što Cavsi mogu dobiti za pick Netsa? - Ostatak Sveta
  3. Najava sezone 2017/18 ATLANTIC - Ostatak Sveta
  4. Najava sezone: 2017/18 divizija Atlantic - Ostatak Sveta
  5. "Zašto on uopće dolazi?" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*