Thomas ostao bez zuba, no s pobedom u džepu!

Gledamo zanimljiv meč u Bostonu. U toku je prvi susret drugog kruga play offa gde domaći Celticsi dočekuju Wizzardse. Na poluvremenu, vrlo efikasne i sadržajne utakmice, gosti vode sa 64 – 59. Nakon dvocifrene prednosti u prvom delu Washington popušta i dozvoljava domaćinu da smanji.

Marcin Gorat je već stigao do double double učinka (14 p, 10 sk), Beal i Wall imaju po 13 poena. Na drugoj strani, Isaiah Thomas ima 19 poena, dok je rezervista Olynik postigao 12 poena.

Wizzardsi su krenuli silovito, i serijom od 16-0, stvorili ubedljivu prednost u prvoj četvrtini:

U 6. minutu meča, lider Celticsa Isaiah Thomas doživljava peh i gubi zub. Nakon što ga je nonšalantno pokupio sa poda, on nastavlja meč:

Do kraja četvrtine Wizzardsi igraju odlično, i stvaraju dvocifrenu prednost u odnosu na domaćina (38 – 24):

Celticsi igraju odlično u drugoj četvrtini, lagano tope prednost Wizzardsa, i 2:30 minuta do kraja stižu do izjednačenja, 56 – 56:

Drugo poluvreme bolje otvaraju Kelti. Igraju vrlo dobar treći period i stvaraju zalihu od 15 poena pred zadnju dionicu. Ovu četvrtinu su dobili s čak 20 poena razlike, te su dopustili Wizardsima samo 16 poena. Kelti su osokoljeni dobrom obranom igrali odličnu tranziciju. Crowder i Bradley su pogađali trojke i TD Garden je eruptirao.

Zadnju četvrtinu Wizardsi se bude i rade seriju 9-0 no Boston vrlo brzo ponovo uspostavlja kontrolu nad utakmicom. Bradley i Thomas trojkama smiruju situaciju i privode utakmicu kraju. Završilo je ugodnih 12 razlike uz prelepu košarku momaka iz Bostona. Najbolji je bio Thomas, koji je nesretno ostao bez zuba, sa 33 poena i 9 asista. Bradley je nastavio sa odličnim igrama i dodao je 18 poena, a napokon je proigrao i Crowder. Zabijao je kada je trebalo, napokon ga je šut počeo slušati i ubacio je 24 poena uz 6 skokova. Veliku četvorku zatvara Horford koji je umalo ubilježio triple double. Falio mu je 1 skok, a ubacio je 21 poen i dodao 10 asista.

Kod Wizardsa najbolji je bio Beal sa 27 koševa, a Wall je dodao 20 uz čak 16 asista. Babo je odigrao dobrih 19 minuta, te to iskoristio za 10 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*