Blockbuster trade Irvinga, kome će se pridružiti Melo, Manu jaše još 2 godine!

Bližimo se kraju free agencya. Još nekolicina ekipa slaže križaljku za iduću sezonu, a trenutno glavna vest su tradeovi. Melo, Irving, Bledsloe, svi su to igrači koji bi uskoro trebali promeniti ekipu. Interesenata je dosta, pitanje je samo najbolje ponude.

25.avgust,2017.

U Clevelandu nema mirovanja. Prema nezvaničnim invormacijama Iman Shumpert je zatražio trade:

Ta informacija naknadno je demantovana, ali ostaje otvoreno da li bi Cavsi želeli da se reše igrača koji nije ispunio očekivanja u prethodnoj sezoni:

  • Kyrie umalo završio u Bucksima. Prije nego su prihvatili ponudu Kelta, Cavsi su ozbiljno razmišljali da pošalju Irvinga u Buckse. Zauzvrat su nudili Middelton, Brogdona i pick prve runde. Što znači da bi uparili Irvinga s Giannisom i Parkerom. Nažalost Cavsi su smatrali ponudu Kelta boljom te se odlučili za tu opciju.

  • Povratak Argentiskog čarobnjaka je već bio najavljen, no sada je službeno, Manu Ginobili je potpisao novi ugovor sa Spursima. I to čak na 2 godine, a ne na jednu kako je prije bilo najavljeno, te je za to dobio 5 miliona $.

24. avgust, 2017. 

Pre nego što su realizovali trade sa Celticsima, Cavsi su pokušali ‘nemoguće’. Naime kako navode izvori bliski klubu, Cleveland je Irvinga nudio svom najvećem rivalu – Golden State Warriorsima, u zamenu za Klaya Thompsona, odličnog šutera sa odličnim osećajem za defanzivu. Warriorsi su odbili trade i odlučili da zadrže svog odličnog trojkaša u svojim redovima.

23. august, 2017.

  • IMAMO TRADE!  Napokon je gotovo Kyrie saga. Cavsi su ga odlučili poslati u Boston, te su Kelti napokon dobili svog Allstara. Doduše morali su dati svog najboljeg igrača, no odličan trade u kojemu su Haywardu i Horfordu pridružili sjajnog Irvinga. Dali su Isaiaha Thomasa, Joe Crowdera, našeg Tonia Žižića, te pick prve runde 2018.godine

17.august,2017.

  • Koncem prošle sezone Dwayne Wade je izjavio kako ne misli otići iz Bullsa, da ima 23 miliona razloga da ostane. No kako se ekipa totalno raspala, Rondo je otišao, nakon toga i prva zvezda ekipa Jimmy Butler i Wade je promenio mišljenje. Samo je pitanje vremena kada će napraviti buyout svog ugovora s Bullsima i potpisati za drugu ekipu. Čak ni povratak u Miami nije isključen.

16.august,2017.

  • Grint n’grind obrana Memphisa bi uskoro mogla postati još i bolja. Član Bad Boysa, ekipe Pistonsa koja je uzela naslov prvaka Tayshaun Prince će postati asistent GM-a u Memphisu. U svojim najboljim danima bio je jedan od najboljih obrambenih igrača lige, a kako je igrao u Pistonsima kojima je zaštitni znak bila obrana, sigurni smo kako će vrlo lako preneti svoje znanje. Prince je već i kao igrač sezonu i pol bio član Memphisa pred sam zalazak karijere.

  • Iako je jučer Kyrie izjavio kako bi želio u Spursi čini se da Cavsi imaju drugačije planove. Prva meta ovogodišnjeg prelaznog roka ima je Kristaps Porzingis. Trenutno na pripremama za Euro, ovaj Latvijac je bio sjajan u Knicksim, a Cavsi ga vide kao idealnu akviziciju kako bi ostali konkurenti a samim ime zadržali i Lebrona. No postoji kvaka, Knicski sigurno neće olako dati svoju najveću zvezdu, te su stavili uvet da uz Zingisa moraju preuzeti i možda i najgori ugovor lige, onaj Joakima Noaha. Noah je bio vrlo dobar u Bullsima, a povrede ga već dosta muče poslednjih sezone, pa više nije niti blizu igrač koji je nekada bio, a trenutno ima još 3 godine ugovora vrednog 72 miliona $.

15.august,2017.

Iako je nedavno izjavio kako se ne želi vezati niti za jednu ekipu u koju će možda biti tradean, Kyrie Irving je promenio mišljenje. Rekao je kako bi bio zainteresiran za produljenje ugovora sa Spursima, ukoliko tamo ode. Cavsi bi zauzvrat htjeli mlade igrače, a Aldridge, Green i Parker ih ne zanimaju. Izjavili su ukoliko Lebron ode iduće sezone, žele mlade talente, a ne veterane.

14.august, 2017.

  • Jedan od najpouzdanijih ESPN Insidera Adrian Wojanarowski je izjavio na gostovanju u emisiji The Russillo Show da su Blazersi vrlo realna opcija za Carmela. Donedavno je izričito odbijao bilo koju drugu ekipu osim Rocketsa, no Lillard i McCollum su odradili jako dobar posao preko leta kako bi ga prvolili da dođe u Oregon. Knicksi još uvek miruju i nema naznake da bi se trade mogao dogoditi, no kako još uvek nisu našli treću ekipu za trade s Raketama, opcija s Blazersima postaje sve ozbiljnija.

12.august, 2017.

  • Napokon jedan dobar potez Knicksa. Odlučili su iskoristiti svoju team opciju i produžiti Porzingisov ugovor na još godinu. Letonac se pretvorio u glavnog igrača New Yorka i sada kada ode Melo sigurno će biti glavna figura oko koje će graditi ekipu.

9.august, 2017.

  • Bivši drugi pick drafta, Michael Beasley se vraća u NBA. Nakon solidne prošle sezone u Bucksima otišao je u Kinu. No tamo se nije dugo zadržao iako je imao neverovatne brojke. Još jednu priliku u NBA su mu odlučili pružiti New Yorky Knicksi, te je Beasley s njima potpisao jednogodišnji ugovor.

8.august,2017.

  • Melo je još uvek u Knicksima, a iako je izjavio kako želi samo u Rocketse to ne sprečava druge ekipe da budu zainteresirane za njega. Nakon Cavsa, Sunsa i ostalih zadnji u utrku su se uključili i Pelicansi. Naime Boogie Cousins je izjavio kako bi voleo videti svoj Olimpijskog kolegu iz reprezentacije u dresu Pelicansa. S njim u rosteru bi dobili još jednu legitimnu napadačku pretnju te bi njih trojica tvorili možda i najjači frontcourt lige. Melo je zasada odlučan kako želi u Rocketse, možda ga poziv kolege iz repke natera da se predomisli…

  • Westbrook bi pored Paula Georgea mogao dobiti novog Allstar drugara u ekipu! Trade koji su obavili početkom leta za Paula je šokirao sve, a Sam Presti možda sprema još jednu bombu. Centar Spursa Lamarcus Aldridge je nova meta. On je već duže vreme nesretan u Spursima, nije zadovoljan Popovim sistemom, a i videli smo da se i ne snalazi baš najbolje. Zato bi Presti mogao krenuti po centra, a u zamenu bi ponudio McDermotta, Kantera i Granta. Ova trojica bi se mogla lako uklopiti u sistem Spursa, pitanje je samo dali je ovaj paketa dovoljan za igrača Allstar kalibra poput Aldridgea.

 

3.august,2017.

  • Kyrie saga još uvek traje. Dosta je ekipa zainteresirano, no Irving je otežao posao svojima. Sunsi su od prvog dana zainteresirani, ali prvo je Jackson bio problem. Nisu ga hteli dati, a Cavsi su zainteresirani sada za najboljeg igrača Sunsa Devina Bookera. Pitanje je kako će Sunsi reagirati na to.

  • Sjajni centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid je izjavio kako je napokon 100% spreman za novu sezonu. Dosada je propustio gotovo 2 i po sezone zbog raznih povreda, a prošle godine je odigrao samo 31 utakmicu zbog povrede meniskusa. Sada je to napokon zalečeno i Joel je potpuno spreman. -“Mogu raditi sve osim igrati 5 na 5 i 1 na1, no za trening kamp ću biti spreman.”- izjavio je Joel. Odlična vest za navijače Sixersa koji bi u punom sastavu mogli vrlo lako i do playoffa nakon dugo godina. Trenutno je u Johhanesburgu gde s Nowitzkim i McCollumom trenira za novu sezonu.

2.august, 2017.

  • Lakersi su prvo tradeali Russella i mislili smo da se Magic odlučio za par Ball-Clarkson. No prema zadnjim informacijama ni Jordan više nije siguran u dresu Lakersa. Magic bi ga mogao tradeati da oslobodi cap prostor za iduću godinu, kada će gotovo sigurno ići po Georgea i Lebrona.

  • Melo i dalje ne menja mišljenje. Dao je ultimatum Knicksima da želi da bude tradean u Rocketse. Odlučio je kako će Houston biti klub u kojemu će nastaviti karijeru i ne odustaje od toga. To uvelike kvari planove Knicksima koji žarko žele Irvinga, no bez Mela će jako teško doći do njega.

  • Rezervni bek šampiona Warriorsa Ian Clark je pronašao novi klub. Dovođenjem Nicka Younga postao je višak i Ratnicima, te su ga odlučili pokupiti New Orleans Pelicansi. Kako u Pelikanima uvek treba kvalitetnih igrača, Clark će dobiti veću minutažu i više prilika nego u Warriorsima. Potpisao je jednogodišnji ugovor.

  • Nesretni australski centar Andrija Bogut još uvek nema tim. Prošle sezone je bio veliko pojačanje Cavsa no posle samo nekoliko minuta igre nezgodno je stao i polomio nogu. Sada se oporavio, a iako je i dalje podložan povredama mogao bi biti jako koristan za dosta ekipa. Trenutno se 4 ekipe ističu za njegovo dovođenje. Rocketsi, Cavsi, Knicski i prema zadnjem i Utah Jazz. Otpustili su Diawa te sada imaju upražnjeno mesto rezervnog centra, a kako je Gobert već sada među najboljim obrambenim igračima lige, rad s Bogutom (koji je i sam vrhunski obrambeni centar) bi mu sigurno pomoglo.

31.jul,2017.

  • Imali smo priliku prvi puta videti možda i najisčekivanji duo lige iduće sezone. Harden i Chris Paul su udružili snage na jednog utakmici Drew lige, te smo ih po prvi puta mogli videti na delu. S njima u ekipi je bio i Bobby Brown, legenda Eurolige, dok su s druge strane bili nova akvizicija Knicksa Tim Hardaway Jr., Jordan Bell i Dorell Wright.

30.jul,2017.

  • U novoj klasi koja ulazi u Kuću slavnih nalazi se i Tracy McGrady. Popularni T-Mac je bio jedan od najboljih scorera koja je liga ikada videla. Nažalost problemi s povredama limitirali su mu karijeru. Prsten nije osvojio, nikada nije stigao dalje od 2. runde playoffa, no i dalje je bio neupitan član Hall of Famea. -“Da bi uzeli naslov trebate imati dobar tim i ponešto sreće. Nažalost nisam bio blagoslovljen s tim, no imam poruku za sve: Bilo tko može uzeti naslov, a samo neki završavaju u Kući Slavnih!”-

  • Clippersi žele Irvinga! Franšiza iz LA izgleda da već ove godine hoće dostojnu zamenu za Paula. Iako su dobili solidan paket za njega, spremni su tradeati bitne igrače kako bi se domogli Kyriea. Spremni su ponuditi Allstar centra DeAndre Jordana i Patricka Beverlya kojeg su dobili u zamenu za Paula. No .trenutno ih koči više stvari. Prva je da Beverly ne može biti tradean prije 27. augusta jer je nedavno došao iz Rocketsa, a druga su Cavsi. Oni bi hteli paket sličan onome kojega su Knicksi dobili za Mela. Paket mladih talenata na rookie ugovoru, win now veterana i pickove. Clippersi zasada ispunjavaju samo veterane, dok pickova i poželjnih mladih igrača nemaju…

28.jul,2017.

  • Trka za Kyriea Irvinga još uvek traje. On želi u Knickse, no problem je Melo, koji ne želi nigdje osim u Rocketse. Nakon Wolvesa, Nuggetsa i ostalih sada je i Heat ušao u priču s vrlo dobrom ponudom. Za Irvinga bi dali našeg Gorana Dragića i Justisea Winslowa. Mogu li Cavsi izvuči više?

  • Omiljeni lik u svlačionici Warriorsa se vraća u ekipu. Uprava je odlučila ostaviti sve šampionske igrače te je odlučila potpisala Javale McGeea na jednogodišnji minimalac. Inače zvezda Shaqtina Javale je postao koristan rotacijski igrač u Ratnicima. Dobro odrađuje svoj posao i imao je vrlo dobru sezonu, te je drage volje prihvatio suradnju.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Svi tradeovi ovog leta na jednom mestu! - Ostatak Sveta
  2. Gotovo je: Irving Kelt, Cavsi dobili još jednom picka - Ostatak Sveta
  3. Najveće izdaje u NBA! - Ostatak Sveta
  4. Cleveland Cavs 2017 - 2018: Poslednji čin 'Kraljevske' predstave - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*