“Želim da budem najbolji”

Instagram / screenshot

Iza Joela Embiida i 76ersa je odlična sezona. Bili su treći na Istoku, a potom su zaustavljeni u drugom krugu doigravanja od Bostona. Talentovani i sada već All Star centar je u regularnom delu za – 30.3 beležio 22.9 poena, 11 skokova, 3.2 asistencija i 1.8 blokada, dok je na osam mečeva u play offu imao učinak od 21.4 poena, 12.6 skokova, tri asistencije i 1.8 blokada za 34.8 minuta igre.

Joel kao i ceo tim Phile ima velika od očekivanja od naredne sezone, iako tim nije doveo planirana pojačanja (Lebron, Paul George, Leonard)…

“Želim da budem MVP. Na kraju dana to deluje kao individualno priznanje, ali ako ja budem igrao bolje i tim će biti bolji. Mislim da ako budem bio izabran za najboljeg igrača ili ako budem u konkurenciji za to priznanje to znači da će tim biti na potpuno drugom nivou. Prethodne sezone smo upisali 52 pobede, što niko nije očekivao, imali smo 16 pobeda i nizu i postojala je šansa da dođemo do finala. Nećemo da promenimo pristup. Bićemo isti.”

Zabava sa smrtnicima

Joel Embiid se baš fino zabavlja u off sezoni. Čovek ne može bez košarke, a svoje ‘žrtve’ našao je na jednom betonskom igralištu u Philadelphiji.

Igrao je klasičan basket tri na tri, gde su njegovi saigrači delovali poput klinaca. On je to iskoristio pa se malo sa njima i poigravao, u jednoj akciji koja je snimljena svog protivnika pogađa lotom u glavu pa se sjurio po košu i zakucao u takozvanom windmille stilu:

Ne verujemo da će se ova egzicija svideti njegovom klubu, obzirom na istorijat njegovih povreda Embiid bi trebalo da se čuva povreda, a betonski tereni uvek sa sobom nose rizik.

No nije ovo prvi da se Embiid, velika zvezda u usponu, može videti na ulicama Phile kako slobodno šeta ili – džogira! Prošle je godine centar Philadelphie uhvaćen u kasnom noćnom džogingu na ulicama Philadelphie. To nije promaklo nekim fanovima kluba koji su želeli da pozdrave svog miljenika.

Embiid kao Rocky Balboa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*