Teo i Galo sjajni u debiu, Heat preokrenuo u drugom delu

Mike Nelson / EPA

Nastavlja se NBA predsezona. Još uvek se isprobavaju razne stvari na parketu i vidi se da to jigračioš uvek nije prava NBA košarka. No, opet igrači se bore za mesto u rosteru pa možemo videti i neke dobre poteze. Prvi na parket su sinoć izašle ekipa Heata i Hawksa. Heat je odlučio zadržati većinu svojih igrača, te dodati pokoje pojačanje, dok su se Hawksi odlučili na potpuni rebuilding.

Bolje su počeli gosti, Hawksi su rano poveli i držali prednost sve do odmora. U drugom delu na krilima Whitesidea i Tylera Johnsona preokreću rezultat i na kraju dolaze do pobede. Za Hawkse je iznenadio rookie Collins koji je uspio uhvatiti čak 15 skokova, a tome je dodao i 9 poena. Schroeder i Dedmon su ubacili svaki po 12. Kod Heata Whiteside je bio nadomak double double učinka sa 9 poena i 11 skokova, a najefikasniji je bio Tyler Johnson sa 14 ubačaja. Dragić je završio na 6 poena i 3 asista u 14 minuta igre.

Goran Dragić nije propustio priliku da se poigrava sa protivnikom, i dodaje loptu u svom stilu – kroz noge:

U drugom meču smo napokon imali priliku videti našeg rookiea na delu. Miloš Teodosić je već u svojoj prvoj utakmici pokazao da mu je mesto u NBA ligi. Oduševio je asistima, podelio ih ukupno 8 i pokazao da će biti pravo pojačanje.

Amerikanci učili da izgovaraju: Teooooodosić!

Clippersi su se solidno držali, no Raptorsi su ih nadskakali, te je čitava petorka bila dvoznamenkasta i na kraju Kanađani dolaze do pobede. Griffin i Galinari su imali vrlo dobre utakmice, Blake je ubacio 18, a Galo 17 poena. Kod Raptorsa najviše je ubacio Lowry, 17 poena, a  Ibaka i Miles su dodali svaki po 12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*