Top 5: Učinak naših za 7/11/2017

1 Nikola Jokić

Joker obožava ekipe iz Velike Jabuke. Prošle godine nas je počastio spektaklom u MSG protiv Knicka, a sada je protiv Netsa odigrao najbolju utakmicu karijere. Bio je nezaustavljiv, pogađao je izvana i to sa velikih udaljenosti, bio izuzetno opasan u postu, Zeller i Mozgov i ostala centarska ekipa Netsa nikako nije mogla naći rješenje za našeg centra. Podijelio je uz to i 5 asista, a bio i dominantan u skoku. Vrhunska partija našeg centra, koji je na kraju utakmice dobio i MVP uzvike od publike u Denveru.

2 Dario Šarić

Osim Jokare i Dario je odigrao najbolju utakmicu karijere. Protiv neugodnih Jazzera je bio konstantna prijetnja izvana. Odlično je razvlačio spore Favorsa i Jerebka i kažnjavao ih ubačajima izvana. Pogodio je čak 5 trojki, bio najbolji strijelac u ekipi i u potpunosti nadoknadio izostanak Embiida. Sixersi su u odličnom nizu, imaju 5 zaredom a najzaslužniji za produžetak ovog niza je upravo Dario. Odlično se snalazi na poziciji četvorke, ima odličnu kemiju sa Simmonsom, a u ovoj utakmici je dominirao i u skoku, te osim 25 poena ubilježio i 10 skokova za još jedan double double.

3 Goran Dragić

Na najtežem gostovanju u ligi ekipa Heata se nije dobro provela, pa tako ni Dragon. Iako je bio najbolji u svojoj ekipi čitavu utakmicu se mučio sa šutom. Nije ništa mogao pogoditi izvana, a većina njegovih poena je stigla iz ulaza ili tranzicije. Jedinu trojku je pogodio pred kraj utakmice kada je sve već bilo riješeno i Warriorsi su bili na +20.

4 Mirza Teletović

Još jednom u limitiranoj minutaži Mirza je pokazao sve šta zna. Prvo poluvrijeme je solidno odigrao, pogodio je nekoliko šuteva i uzeo pokoji skok, no najbolje je čuvao za kraj. U posljednjoj četvrtini je bio “vruć”. Pogodio je 3 trojke početkom četvrtine i držao Buckse u igri. Na kraju to nije bilo dovoljno i Cavsi su ovaj puta bili jači, no Mirza je još jednom pokazao da je napokon pronašao dugo traženu šutersku formu. Kidd mu treba dati više minuta, jer ovakav Mirza je izuzetno koristan na terenu.

5 Bojan Bogdanović

Još jedna vrlo dobra i precizna utakmica hrvatskog šutera. Babo se polako pretvara u prvu šutersku opciju Pacersa. Igraju odličnu košarku, s puno tranzicije što jako odgovara Babi. Pogađa u vrhunskim  postotcima, sinoć je protiv Pelikana promašio samo 3 šuta. Ubacio je 14 na kraju, pokupio 3 skoka i odigrao solidnu obranu, no Twin Towersi su ipak bili jači.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*