Zubac debitovao, i to kako!

Marin Sušić

Nekako u senci aktuelnog Svetskog prvenstva, odigran je prijateljski košarkaši meč između Hrvatske i BiH. U opatiji je kao domaćih Hrvatska slavila sa 88 – 75.

Hrvatska je ozibljno shvatila ovaj krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa je izuzetno pojačani tim novog selektora Dražena Anzulovića, ovoga puta predvodio NBA trojac. Ivica Zubac je debitovao sa 28 poena, 12 skokova, 2 blokade i 84 % šuta iz igre. Bojan Bogdanović dao je 20 poena uz 8 asistencija i 6 skokova, a Šarić je imao 9 poena i 11 skokova, uz 8 asistencija:

Bila je to prva utakmica koju je s hrvatske klupe vodio selektor Anzulović, a odigrana je u sklopu priprema za dva utakmice kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Kini.

BiH je sa druge strane igrala u znatno podmlađenom sastavu. Selekciju BiH održavao je u životu Edin Atić koji je na kraju susret završio s 21 poenom i bio daleko najbolji pojedinac svoje selekcije. Uz njega, još jedino je Lazić bio dvocifren sa 12 poena. Solidne role odigrali su Markus Lončar i Ibrahim Durmo, inače dva debitanta u reprezentaciji koju predvodi Duško Vujošević.

Prvi kvalifikacioni meč protiv Italije Hrvatska igra u Trstu igra 28. juna, a protiv Rumunije u Cluju 1. jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*