“Mislim da je ovo dovoljno da budem ROY”

ben simmons mvp
Screenshot/Twitter

Fantastična veče za mladiće iz Rockyevog grada. Sixersi su relativno lagano došli do pobedje protiv Wolvesa koji nisu imali odgovor na agresivnost Sixersa. Kao što je i običaj kod njih, Sixersi su furiozno odigrali prvu četvtinu, ostvarili 8 poena viška i ubacili su 32 poena. Posebno dobar u ovom periodu je bio naš Dario Šarić koji je fantastično otvorio utakmicu. Od prvih 10 Šarić je ubacio 8 poena, a do kraj četvrtine je ubacio tri trojke i ukupno 11 poena.

Utakmicu su prelomili u trećoj četvrtini. Odigrali su odličnu obranu, te su pretrčali Wolvese. Covington, Embiid, Šarić i ostali nisu dali niti milimetar prostora Townsu i Wigginsu, a uz to su sjajno trčali i prelomili utakmicu nakon velikog odmora. U ovoj dionici najbolji rookie Sixersa (a i Lige) Ben Simmons je stigao do svog 10. triple double učinka ove sezone. Do sredine treće četvrtine već je imao 7 poena, 9 skokova i čak 12 asista, a nije mu trebalo niti 2 minute da postigne još 3 poena i uhvati skok. Ovo mu je 4 TD učinak u samo 7 utakmica, te je postao jedini uz Big O-a s takvim brojkama.

-“Mislim da je ovo dovoljno da budem ROY. Igram konstantno dobro kroz čitavu sezonu. Napravio sam neke stvari koje nitko nije uspio već dugo vremena.”-izjavio je Simmons poslije utakmice. Simmons je završio sa 15 poena, uz 13 asista i 12 skokova te je mirno izveo bacanja na kraju kada je najviše trebalo. Wolvesi su prišli na samo 10 razlike pri kraju utakmice, te su faulirali Simmons, no on je hladno stavio 3/4 bacanja i riješio utakmicu. Šarić je na kraju ubacio 18 poena uz 3 skoka i odličnim 6/10 šutom, dok je Embiid nakon loše prve dionice proigrao i ubacio 19 poena uz 6  skokova.

U redovima Wolvesa nitko se nije previše isticao. Wiggins i Towns su ubacili najviše no imali su katastrofalan šut. Wiggins je stao na 16 poena, no imao je 7/17 iz igre, a KAT je bio još lošiji. Ubacio je 15 poena uz 3/15 iz igre i čak 5 izgubljenih lopti. Bjelica je također odigrao dosta lošu utakmicu. Ubacio je samo 5 poena, te je imao 4 skoka. Skroman učinak našeg internacionalca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*