Celti dovode pojačanje, evo koje igrače merkaju…

Izvor: germanijak.hr

Uoči sezone smo očekivali da će se Boston boriti za sam vrh Istočne konferencije, ali su očekivanja naglo splasnula kada se Gordon Hayward ozlijedio nakon samo 5 minuta igre u prvoj utakmici sezone. No, Celticsi se nisu predali, igraju sjajno i trenutno su s 32-10 prva momčad Istoka. Kyrie Irving se pokazao sjajnim pojačanjem, Al Horford igra puno bolje nego lani, a dva mladića – Jayson Tatum i Jaylen Brown su postali nositelji igre. Odlično funkcionira i ostatak momčadi, a Boston se planira dodatno pojačati za drugi dio sezone.

Naime, NBA liga je Bostonu dozvolila korištenje 8,4 milijuna dolara vrijedne iznimke za potpisivanje novog igrača koja neće ulaziti u salary cap. Tu iznimku su Celticsi dobili zbog Haywardove ozljede koju je NBA liga procijenila krucijalnom te je dozvolila takozvani Disabled Player Exception. Iako su neki analitičari smatrali kako je Boston neće iskoristiti, Yahoo! Sports javlja kako će je Danny Ainge, GM Celticsa sigurno iskoristiti.

Ainge se želi pojačati jer vidi priliku da već ove godine dođe do velikog finala NBA lige, a u tom slučaju je svaki dobar igrač dobrodošao, a Yahoo! Sports tvrdi kako u Bostonu pod povećalom imaju četiri igrača. To su Lou Williams, Tyreke Evans, Nerlens Noel i Greg Monroe. Svi oni su, više-manje, na raspolaganju, a Boston bi njihovim sadašnjim klubovima mogao ponuditi neki od mnogobrojnih pickova koje imaju uz nekog od igrača kojima ugovor istječe ovog ljeta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*