U Orlandu gube kompas?

Franšiza Orlando Magicu u posljednjih nekoliko godina nije poznata po najpametniji odlukama. Rentanje Ibake, potpis Biyomba za velike nove su samo neki od poteza koji baš i nemaju nekakve logike. Uz to rad s mladim igračima im je jako loš, što najbolje možemo vidjeti na primjeru Maria Hezonje. Čim je dobio malo više prilike, odmah je proigrao, no Orlando ga se već odrekao.

Iako je stigla nova uprava, predvođena predsjednikom Jeff Weltmanom i GM-om John Hammondom, nisu ništa napravili kako bi podigli ovu franšizu. Štoviše, sada su odlučili kako žele tradeati najboljeg mladog igrača kojeg imaju na raspolaganju, Aarona Gordona. Gordon je ove sezone ostvario ogroman napredak, a čini se da je to nešto što u Orlandu baš i ne cijene. Istina, Aaron će postati ograničeni slobodni igrač ovo ljeto, pa Magic hoće kapitalizirati njegove dobre igre,no pitanje je koliko dobrih igrač mogu dobiti za uzvrat.

No kada vam je Evan Fournier najbolji šuter u ekipi, onda imate većih problema od Gordonovih igara. Pokušali su oni i Fourniera tradeat, i to u Pistonse. No znamo da su se oni domogli Griffina, tako da je ovaj dogovor otpao. Sada “ispod radara” i dalje traže zainteresirane “strane” za Gordona. Ne želi ga platiti na ljeto (čitaj preplatiti), te su ga spremni zamijeniti. Uz njega sigurno odlazi i Hezonja, te se polako raspada i jezga Magica.

Dvojac u upravi će na kraju sezone odlučiti o sudbini trenera Vogela. Tako da bi iduće sezone mogli gledati kompletno novi Orlando Magic..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*