Srbija sa NBA trojcem!

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, saopštio je širi spisak na kojem su imena 25 igrača na koje računa u junskom prozoru kvalifikacija za Svetski kup koji se održava 2019. godine. Na spisku se, između ostalih, nalaze trojica NBA košarkaša: Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

Plejmejkeri: Miloš Teodosić (Los Anđeles Klipers), Nemanja Nedović (Unikaha), Stefan Jović (Bajern Minhen), Vasilije Micić (Žalgiris), Stefan Peno (ALBA), Ilija Đoković (Borac)

Bekovi: Marko Gudurić (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Unikaha), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Bilbao Basket), Aleksa Radanov (Crvena zvezda mts)

Krila: Nikola Kalinić (Fenerbahče), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Marko Simonović (Zenit), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda mts), Dejan Davidovac (Crvena zvezda mts)

Krilni centri: Nemanja Bjelica (Minesota), Luka Mitrović (Brose Bamberg), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Nikola Mišković (Mega Bemaks)

Centri: Boban Marjanović (Los Anđeles Klipers), Miroslav Raduljica (Điangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Dejan Musli (Brose Bamberg), Đorđe Gagić (Partizan NIS)

Reprezentacija se okuplja 15. juna i do 20. juna će trenirati u Beogradu, 29. juna ih očekuje meč sa Gruzijom u Tbilisiju, dok je 2. jula na programu meč sa Nemačkom u Novom Sadu. Nakon četiri odigrana kola u G grupi Srbija se nalazi na drugom mestu sa skorom od tri pobede i jednog poraza. Nemačka je prva sa maksimalnim učinkom. Plasman u drugu fazu kvalifikacija će izboriti tri najbolja tima iz svake grupe.

Povratak Bjelice

Čak i nakon 2 sezone, još uvijek traje period dokazivanja za Nemanju Bjelicu. Ova godina mu je bila najbolja dosada, igrao je odličnu košarku, te je čak jedno vrijeme bio najprecizniji igrač u NBA. Koncem sezone napokon je počeo konstatno dobijati priliku, ozlijeda Jimmy Butlera mu je otvorila vrata petorka, a Nemanja je sjajno reagirao. Nažalost tvrdoglavom Thibsu ni to nije bilo dovoljno da počne Nemanju više koristiti, nakon što se Jimmy vratio.

Bjelica i Hezonja vodeći šuteri NBA lige!

Sezona je gotova za Wolvese, no ne i za Nemanju Bjelicu. Beli je izjavio kako će se drage volje odazvati za reprezentaciju Srbije za nadolazeće kvalifikacije. Ovo je biti nevjerovatno pojačanje za Srbiju koji će sada imati legitimnog NBA igrača u svom rosteru. -“Igranje za nacionalnu selekciju mi je vrlo važno i ja stvarno uživam igrati za Srbiju. Želio bih pomoći svojim suigračima da izborimo drugi krug kvalifikacija.”- rekao je Beli u intervjuu za Fibu.

Beli je jedan od srpskih reprezentativaca koji nikako nema sreće. Propustio je posljednja dva natjecanja zbog povreda, te je to bio veliki hendikep za Srbiju. Sada im predstoje dvije bitne utakmice, protiv Gruzije (29.6), te protiv Njemaca (2.7). -“Prvo igramo protiv neugodnih Gruzijaca, a nakon toga odlučujući meč s Njemcima. To nam je zadnja prilika da uhvatimo prvo mesto.”- nadodao je Bjelica.

Posljednjih godina Srbija je izuzetno dominantna, jedna od najbolji ekipa Starog Kontinenta, a Bjelica vjeruje da se samo dobrom igrom i pobjedama može ostati na tom putu. -“Moramo se kvalifikovati za Kinu. Tamo moramo nastaviti pobjeđivati i biti konkurentni. Ambicije i talenta sigurno ne fali. Moramo doći do najvišeg nivoa i boriti se za medalje i titulu.”- dovršio je Beli, najnovije pojačanje za Srbiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*