Kap koja je prelila čašu

ClutchPoints

Sinoćnja prva utakmica Finala je bila prava demostracija moći Lebrona, no i nemoći njegovih suigrača. Takav scenario gledamo čitav ovaj playoff. Lebron ulaže nadljudske napore, igra na granicama fizičkih mogućnosti, a nekada ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Ovo je prava definicija kada jedan igrač nosi tim na svojim leđima.

Sinoć je Lebron ubacio 51 poena, no nije bilo dovoljno. Cavsi gube 1-0, uvelike zahvaljujući jednom čovjeku. A taj čovjek ne igra za Warriorse. JR Smith je nevjerovatnom glupošću “oteo” Cavsima pobjedu i vrlo vjerovatno riješio ovu seriju. Lebron će igrati blizu ovoga, to je sigurno, no teško da će Cavsi biti ovako blizu. Pogotovo još 4 puta, koliko im je potrebno da uzmu ovo finale.

Neverovatna glupost JR Smitha koja je odlučila pobednika!

No JR tijekom čitave ove sezone ima ogromnih problema s formom. Prošle godine je propustio polovicu utakmice, no opet je imao bolje statistike nego ove sezone. Ubacuje najmanje poena otkako je došao u Cavse, a samo je u svojoj sophomore sezoni ubacivao manje. Treba imati na umu da je tada igrao samo 18 minuta u prosjeku i ubacivao je 7,7 poena, dok je sada na 8,3 a igra gotovo 30 minuta po utakmici. Postotoci šuta su mu također očajni. Ispaljuje 5 trojki po utakmici, dok pogađa manje od dvije, a većinom su to i nerezonski šutevi koji nikako ne koriste ekipi.

Kako prenosi Brian Windhorst sa ESPN-a Cavsi uprava Cavsa je čitavu sezonu izuzetno nezadovoljna s JR-om, no problem je što nemaju zamjenu za njega. -“Cavsi su izuzetno nezadovoljni s doprinosom JR Smitha ove sezone. Vjeruju da su dobre navike zbog kojih je i dobio ugovor, jednostavno nestale ove sezone. Imao je nekoliko katastrofalnih utakmica tijekom sezone, a u playoffu je na nekim susretima bio potpuno nevidljiv. Tako da postoji ogromna frustracija s JR-om u taboru Cavsa.”- izjavio je Bryan.

Slično se vjerovatno osjeća i Lebron James koji sinoć jednostavno nije mogao vjerovati što JR radi kada je uhvatio loptu i krenuo prema centru. Jednostavno ove sezone glavom nije na parketu, a dok mu je to u mlađim danima i moglo proći, jer nikada nije igrao u contenderu, u velikom Finalu se to ne prašta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*