Srbija kompletna na SP u Kini?

screenshot

Još dva kruga kvalifikacija za SP preostala su Srbiji. Nakon polovičnog učinka protiv Grka i Estonaca, poraz i pobeda, Srbija ima dve pobede prednosti u odnosu na Gruziju i Izrael, i teoretski treba im jedna pobeda nad Izraelcima da bi se plasirali na SP.

Pitanje je sa kojim snagama će selektor Đorđević u kvalifikacije, ali je vrlo izvesno da je selektor počeo da priprema teren za Mondobasket u Kini. Nedavno je boravio u Americi gde se sreo sa većinom reprezentativaca, uključujući i Nikolu Jokića, sa kojim je posebno bio zadovoljan.

Sale Đorđević obilazi srpsku koloniju u NBA!

Druga ohrabrujuća stvar stiže nam od kapitena reprezentacije, Miloša Teodosića kojeg nismo gledali u reprezentaciji već duže od godinu dana zbog povrede. Teo je u razgovoru za Sportklub najavio sa velikim optimizmom nastupe na SP:

“Razgovarali smo sa Saletom i letos. Nadamo se da će momci koji budu igrali u ta dva prozora obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo, a onda se nadamo da ćemo kompletni otići u Kinu da odigramo dobro. Imamo sjajnu ekipu, to treba da iskoristimo i da u punom sastavu odemo na Svetsko prvenstvo,” rekao je Teo.

Miloš Teodosić vratio se u tim Clippersa, nakon što je propustio prva četiri meča u sezoni, i dao doprinos važnoj pobedi na Rocketsima, 133 – 113. Srpski plejmejker pokazao je sjajnu igru, na terenu je proveo 17 minuta, a za to vreme je postigao osam poena (3/4 iz igre, 2/3 za tri), uz sedam skokova, pet asistencija i imao +/-učinak na igru svog tima od +19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*