Top 5: Učinak naših za 6/12 i 7/12/2018

1 Luka Dončić (Mavs)

Bilo je nepune tri minute do kraja a Rocketsi su imali 102 – 94. Mogli su uploviti u mirne vode i doći do nove pobede. Ali… Tako nije mislio glavni kauboj Mavsa – Luka Dončić! Prvo je dao osam poena u nizu i izjednačio (102  – 102). Bilo je to dovoljno da svi ustanu na noge u dvorani, da mu pevaju “Ale-Luka”… no tu nije stao. Usledilo je par driblinga, korak unazad, šut za tri i pogodak! Bilo je to njegovih 11 uzastopnih poena za potpuni preokret koje je Harden uspeo samo da ublaži. Mavsi su dobili a Hostonu je ovo treći uzastopni poraz. A Luka Dončić je sad već pokazao da je u NBA došao kao gotov igrač, ovaj meč je završio sa – 21 poenom, 7 skokova i 3 ukradene lopte.

 

2 Jusuf Nurkić (Blazers)

3 Nikola Jokić (Nuggets)

U porazu protiv slabašnih Hawksa Nikola Jokić imao je sjajan individualni učinak. Srpski centar bio je najefikasniji u svom timu sa 24 poena, 11 skokova i sedam asistencija, uz solidan šut (9 od 17 iz igre). No to nije bilo dovoljno da desetkovani tim iz Denvera izbegne novi poraz.

4 Bojan Bogdanović (Pacers)

Bojan je ponovo bio među najefikasnijima u svom timu, a sa 18 poena ali uz slabiji šut (5 od 13) dao je važan doprinos novoj pobedi svog tima.

5 Bogdan Bogdanović (Kings)

U porazu od Pacersa, Bogdan Bogdanović je bio starter, ali je i pored loše šuterske večeri (4 od 11) imao solidan učinak. Meč je završio sa 11 poena i šest asistencija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*