Top 5, 8.-10.11.: Jokićevo ‘ludilo’, Babin splash i Dončićev triple!

Uvodni tekst…

1 Nikola JOKIĆ (Denver)


38 min,26 pt,10 sk,6 asist,2 bl,2 ukr,45 % FG

Duel dvojice najboljih centara Lige otišao je na stranu Jokića. Većinu utakmice je bio samozatajan, no onda je stigla posljednja četvrtina. Jokić je u tom periodu ubacio 16 od svojih 25 poena, vodio preokret Nuggetsa i na kraju stavio točku na i šutom za pobjedu. Totalna dominacija našeg centra koji je ovaj puta pokazao što sve može, samo kada hoće. Valja napomenuti da je odigrao svih 12 minuta posljednje četvrtine, dok je Embiid odmorio oko 5 minuta i opet je on bio taj koji je morao hvatati zrak na kraju utakmice. Valja napomenuti i da je ostavio Embiida u tom periodu bez poena i sa 0/7 šutem.

2 Bojan BOGDANOVIĆ (Utah)


38 min,33 pt,5 sk,47 % FG

Dosada najbolja Babina utakmica u dresu Jazza. A u posljednje vrijeme ih je bilo nekoliko stvarno sjajnih. Babo je izrešetao koš Bucksa, ubacio im je 33 poena, a poput Jokića i on je direktno odlučio meč. Na posljednjem timeoutu, Babo je tražio da uzme posljednji šut. Synder je odobrio, izmjenili su blokove i Babo je sa svog omiljenog mjesta dobio priliku za pobjedu. Iz tog kuta, ove sezone šutira preko 50% za tri, a naravno ni ovu nije promašio. Jazz je tako došao do bitne pobjede protiv Giannisa i momaka iz Milwaukeea.

 

3 Luka DONČIĆ (Dallas)


35 min,38 pt,14 sk,10 asist,8 TO,50 % FG

Ubaciš 38 poena, ubilježiš 3. triple double u 4 utakmice i opet nisi najbolji od naših u tom danu. Dončić je dao sve od sebe, no nije imao adekvatnu pomoć suigrača protiv loših Knicksa. Izuzet Zingisa i Hardawaya nitko nije bio dvoznamenkast. Također mogu mu se zamjeriti i loše odluke na samom kraju meča, izgubio je nekoliko lopti (u meču ukupno 8), te ispalio nekoliko trojki bez rezona. Ovaj puta je promašio i Mavsi su izgubili. No, ne treba njega kriviti za poraz, jer da nije odigrao tako dobro Mavsi ne bi bili ni u prilici da dođu do pobjede, već bi meč bio puno prije rješen.

4 Nikola VUČEVIĆ (Orlando)


32 min,23 pt,16 sk,6 asist,2 bl,2 ukr,56 %FG

Napokon lakša utakmice i lagan pobjeda za Magic. Vučević je izdominirao nespremnog Vančiunasa i neiskusne centre Memphisa. Zaključao je obruč, pokupio sve skokove u defanzivi, te uspio na drugoj strani izdominirati u napadu. Meč je završio sa 23 poena i čak 16 skokova, a većinu poena je postigao baš s low blocka, njegovog najjače oružja. Memphis nije imao rješenja za igru našeg centra koji je meč završio kao najbolji strijelac i skakač svoje ekipe.

5 Bogdan BOGDANOVIĆ (Sacramento)


29 min,20 pt,4 sk,5 asist,1 bl,1 ukr,66 % FG

Bogdan se vratio. Dvije utakmice zaredom je ponajbolji Kralj, prošlu protiv Raptorsa je bio na visokoj razini, a nastavio je i protiv Hawksa. Bio je gotovo nepogrešiv, točnije ubacio je 5 trojki iz 6 pokušaja. Sipao je sa svih strana i napokon smo vidjeli Bogdana kakvog smo gledali na Svjetskom Prvenstvu. Za 20 poena trebalo mu je samo 9 lopti, a sjajnom šuterskom učinku dodao je i 5 asista i 4 skoka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*