Lonzo ipak nije “beskoristan”

Russ Isabella / USA TODAY Sports

Ovogodišnja ekipa Lakersa ima pred sobom puno veća očekivanja nego prošle godine. Stigao im je Lebron i praktički sada nemaju izgovor ako ne završe u doigravanju. Početak je bio jako klimav, no sada su se stabilizirali i počeli su igrati puno bolju košarku. Lebron naravno dominira, no još jedan igrač ima veliki utjecaj na igru Lakersa.

Često osporavani Lonzo Ball je propustio početak sezone zbog povrede. Baš u tom periodu su Lakersi imali crnu seriju, no njegovim povratkom stvari su sjele na mjesto. Lonzo je konstantno kritiziran zbog svoje igre u napadu, ponajviše zbog šuta. Vodio je na sveučilištu napad UCLA-a besprijekorno, a sada se to od njega očekuje i da radi s ekipom Lakersa. No, šut mu je najveća boljka, koju nikako da ispravi.

No, Lonzo radi na tome da ako već nema šuta, bude koristan u drugim segmentima igre. Vrlo dobro kreira napade, olakšava posao Lebronu, uz to jedan je od najboljih defenzivaca Lige.

Statistika pokazuje da se protiv Lonza nitko nije naigrao, od njegovim izravnih suparnika s druge strane. Sjajno koristi svoju visinu i brzinu, uvijek je ispred čovjeka, a zbog toga što je bek sa gotovo 2 metra visine, može bez problema preuzimati i krilne igrače. To jako olašava posao Waltonu, koji s njim Ingramom, Lebronom i Kuzmom ima sjajnu obrambenu postavu koja praktički sve može preuzimati.

Posljednju utakmicu su dobili Mavse, a Lonzo je odradio odličan posao. Lebron je bio jako zadovoljan s njim, te je pohvalio njegovu igru u obrani. S tom tvrdnjom se slaže i trener Walton.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*