Top 5: Učinak naših za 27/2 i 28/2/2019

1.Bojan Bogdanović (Pacers)

Bojan Bogdanović Babo vodio je Indianu do pobede protiv Minnesote 122:115 najboljom utakmicom sezone te jednom od najboljih partija otkako je stigao u NBA. Za manje od pola sata u igri najbolji hrvatski košarkaš postigao je 37 poena, što mu je drugi najbolji košgeterski učinak u NBA-u (rekord su mu 44 poena). Iz igre je gađao 13/22, trice 4/7, a slobodna bacanja 7/9. Dodao je sedam skokova i četiri asistencije.

2.Bogdan Bogdanović (Kings)

Kingsi su pali nakon produžetka, 141 – 140 bilo je za Buckse, tim za najboljim scoreom u ligi. Ovo je treći put da Kingsi gube u poslednjim trenucima, i to sve od najboljih timova u ligi. Ovaj poraz je bacio senku na fantastičan učinak Bogdana Bogdanovića koji je bio sjajan a završio je meč sa rekordom karijere od 28 poena, uz to imao je po 8 skokova i asistencija:

3.Goran Dragić (Heat)

A Goran Dragić je meč protiv Warriorsa, u kojem je njegov Heat iznenadio Warriorse cirkuskim šutem za tri poena, završio rekordom karijere. Dragić je u svom povratnom meču, nakon dužeg izbivanja zbog povrede, za samo 20 minuta na terenu postigao 27 poena. I ne samo to, Dragon je oborio svoj lični rekord sa postignutih 25 poena u jednom poluvremenu:

4.Luka Dončić (Mavs)

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su pred domaćom publikom Indijana Pejserse sa 110:101.
Još jednu u nizu od sjajnih partija odigrao je reprezentativac Slovenije Luka Dončić. Na svoj 20-ti rođendan, Luka je meč završio sa učinkom od 26 poena, 10 skokova i sedam asistencija, uz 9/16 iz igre.

5.Jusuf Nurkić (Blazers)

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u Bostonu ekipu Celticsa rezultatom 97:92 i tako produžili niz nepobjedivosti na pet utakmica. Do pobede ih je vodio sjajni Damian Lillard sa 33 poena i sedam skokova. Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je također odigrao bitnu ulogu za pobjedu Blazersa. Za svojih 29 minuta na parketu postigao je 16 poena te imao šest skokova i tri asistencije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*