CJ zakazao Finale, Murray i Jokić tragičari

screenshot

Uoči poslednje četvrtine, Denver i Portland su u potpunom egalu. Nuggetsi vode 72 – 71, ali je to vrlo bledo jer je tim Nikole Jokića prosuo čak +17 koje su imali sredinom druge četvrtine.

Jokić je najefikasniji kod Denvera sa 21 poenom i 9 skokova, dok je CJ McCollum sa 29 poena nezaustavljiv kod Blazersa.

Denver je krenuo silovito dobio je prvu četvrtinu 29 – 17, a do sredine druge četvrtine imali su i velikih 39 – 22. Nakon toga, Portlad se vraća u igru, prvo ih CJ McCollum, vraća, a potom Lillard postiže svoje prve poene iz igre na polovini druge četvrtine, ali pogađa sa linije slobodnih bacanja, pa Portland polako topi prednost. Lillardu ne ide šut, kao ni portlandu, pa se ekipa iz Oregona prilagodila i igra drugačije, ne forsira šut, vešto koriste greške i neiskustvo Denvera pa tope rezultat. Prvo vošstvo imali su u poslednoj minuti treće četvrtine kada su vodili 71 – 70, ali je Morris sa dva ubačena slobodna doneo minimalnu prednost pred poslednju četvrtinu.

Denver je ponovio igru iz šestog meča kada je nakon prve i to dobre četvrtine potpuno pao, i dozvolio Portlandu da preokrene.

Posljednja četvrtina je bila prava borba. Blazersi su se odvojili, no Denver se nije dao. Najviše su igrali na Jokića koji ih je držao u igri. Na kraju smo vidjeli pravu dramu. Prvo je Murray pogodio težak šut, te smanjio na dva razlike. Zatim je najbolji igrač na terenu ove večeri, CJ McCollum riješio meč. Stotts je naredio svima da se maknu u stranu, a CJ je hladnokrvno pogodio te odveo Blazerse na 4 razlike.

U idućem napadu Jokić je fauliran, no pogodio je samo jedno bacanje, a točku na i je stavio Turner koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 10 poena. U ostatku serije je ukupno ubacio 4 poena. CJ je na kraju završio sa 37 poena. Zakazao je Lillard koji je jako loše šutirao. Imao je 3/17 iz igre za ukupno 13 poena, no imao je i 10 skokova, te 8 asista. Kod Nuggetsa najbolji je bio naš Jokić koji je ubacio 29 poena uz 13 skokova, Murray je ubacio 17 no uz loš šut, a Harris je stao na 16.

Iako su izgubili ovaj meč, ovo je tek početak za Nuggetse. Imaju jednu od najboljih mladih ekipa Lige, a uz Portera iduće sezone bi vrlo lako preskočiti ovaj korak.

1 Trackback / Pingback

  1. Portland Blazers 2018 - 2019: Neki novi 'loši momci' u gradu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*