Musa i Smailagić zaslužili prvu ekipu, Hrvatska nije razočarala

Večeras završava Ljetna Liga u Las Vegasu. Do Finala su se probili Memphis Grizzliesi i Minnesota Timberwolvesi. Sjajnom igrom rookiea Clarkea Memphis je nakon produžetaka dobio Pelicanse. Clarke se pokazao kao sjajno pojačanje, te bi već ove sezone mogao ostvarivati dobre brojke. Naz Reid je za Wolvese ubacio 20 poena koji su se preko Netsa probili do Finala.

Za Netse je dobre predstave pružio naš Džanan Musa. Nakon godinu dana u G-Ligi napredak je očit. Dobio je nešto mišićne mase, poradio na ostalim segmentima igre osim šuta i Netsi polako dobivaju kompletnog igrača. Najbolju utakmicu je odigrao protiv Magica kojima je ubacio 20 poena uz 8 skokova. Tada je bio i najbolji strijelac ekipe. Kasnije je imao nešto lošije poenterske učinke, no pokazao je kako zaslužuje priliku u Netsima već ove sezone.

Alen Smailagić je zaintrigirao sve u Warriorsima. Izborili su se da njega izaberu, a onda je on predstavama na Ljetnoj Ligi pokazao da nisu pogriješili. Na kraju je zaslužio četverogodišnji ugovor s Ratnicima, koji su tako pokazali da ozbiljno računaju na njega.

Smailagić i službeno Ratnik!

Nismo morali dugo čekati da se pokaže kako su Spursi opet “uboli” na draftu. Keldon Johnson je imao nekih sjajnih predstava, no i naš Luka Šamanić je pokazao zašto je biran tako visoko. Imao je nekoliko sjajnih predstava nakon što se polako počeo privikavati na košarku u Americi. Na kraju je ubilježio i svoj prvi double double Prvo je Hornetsima ubacio 19 poena, a nakon toga je stigao i taj double double protiv Sunsa. Spursi ga nisu koristili u svim utakmicama, vjerovatno su dovoljno vidjeli…

Vlatko Čačnar je također na rubu da potpiše za Nuggetse. BIo je odličan u Ljetnoj Ligi, iako se to kroz statistiku možda i ne vidi. Pružao je vrlo dobre allround partije, te su ga Nuggetsi sigurno pribilježili. Ako ne za ovu sezonu, sigurno za jednu od nadolazećih.

Zašto su Nuggetsi ludi za Čančarom

Na kraju treba izdvojiti da je i Hrvatska reprezentacija nastupala u Las Vegasu. Nisu se proslavili rezultatom, imali su 0-5, no na momente su izgledali kao ozbiljna ekipa. Manjak fizikalija i individualnog talenta koštao ih je koje pobjede, no sve u svemu mogu biti zadovoljni. Izdvojio se play Rogić, koji je beskompromisno ulazio u reket pored svih centara, te Marić i Čakarun koji su donosili određenu dozu čvrstine u reketu.

Srcedrapajući posljednji poraz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*