Legenda ponovo na parketu

Darko Miličić već neko vrijeme uživa u mirovini. Nakon Bostona odlučio je reći zbogom aktivnom igranju košarci, te se posvetio obiteljskom poslu. U nedavnom intervjuu je iznio detalje svoje NBA karijere. U najmanju ruku možemo reći da su dojmovi zanimljivi.

“Izgubio sam 200k u mesec dana, a po Detroitu sam hodao s pumparicom”

Košarka mu je falila, a Darko se odlučio vratiti aktivnom igranju košarke. Nije na najvišljem nivou kao dosada, no ekipa “I came to play” iz druge regionalne Lige Srbije je dobila ogromno pojačanje. Darko će pojačati njihove redove, u kojim su već i bivši košarkaši Branko Cvetković i Jovo Stanojević. Također, i najbolji basketaš svijeta Dušan Bulut je član ove ekipe.

Zagrijavanje u Subotici

U Subotici je tokom juna održan jedan od najposećenijih, ali i najkvalitetnijih turnira u košarci za veterane i veteranke na prostorima bivše Jugoslavije, a podatak da traje već 22 godine dovoljno govori o kvalitetu takmičenja i dobroj organizaciji na severu Bačke.

Turnir je zatvoren finalnom utakmicom u kategoriji veterana +35 godina u kojoj je viđena velika borba Dunava iz Apatina i Mladosti iz Zagreba, pobedila je domaća ekipa u kojoj je nastupao i nekadašnji NBA as Darko Miličić.

Subotica.com

“Došli smo, pre svega, da se družimo, ali i da se borimo na turniru za što bolji plasman. Poznajemo se dobro, družimo se i na basketu, a imalo smo čast da sa nama bude i NBA zvezda kao što je Miličić. Što se samog turnira tiče, on je, kao i uvek odlično organizovan, i mislim da nema boljeg turnira u regionu,” komentariše Predrag Šuput, jedan od igrača Dunava, inače dobro poznat subotičkoj publici iz igračkih dana kada je bio jedan od najboljih košarkaša i poentera Spartaka.

(Info: Subotica.info; Foto: Subotica.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*