Telfaira nakon zatvorske kazne, pogodila još veća tragedija

sebastian telfair
BasketballInsider

Situacija s Covidom polako jenjava, mjere se popuštaju, no to ne znači da je sve skroz gotovo. Bivši NBA igrač Sebastian Telfair, nažalost ostao je bez majke i brata, koji su umrli od komlikacija povezanih s Covidom 19, kako prenosi New York Post. Telfair je bio velika srednjoškolska zvijezda, no u NBA se nije baš najbolje snašao. Telfairov život sve je samo ne lagan, naime upao je u nekoliko skandala nakon svoje NBA karijere. Čak je i osuđen na 3 godine zatvora.


 

*****

Nastavljaju se donacije iz svijeta NBA Lige. Posljednji koji su odriješili kesu su Al Horford i CJ McCollum. Horford je odlučio donirati svakom gradu u kojem je igrao. Donacije su tako dobili njegova rodna Dominkanska Repubila, Atlanta, Boston i Philadephia. Donirao je ukupno 500,000$.

CJ je igrao samo u Blazerse, pa je njegova donacija bila “samo” za Portland. CJ je donirao 170,00$ za nabavku medicinske opreme i testova za Covid-19.

*****

Netom nakon Lakersa, Brooklyn Netsi su objavili kako su sva četvorica njihovih igrača zdravi. Jedini koji je bio poznat je bio Durant, on je sada potpuno bez simptoma i oporavio se od virusa.

Nastavljaju se dobre vijesti. Los Angeles Lakersi objavili su da više nijedan član te franšize nije testiran pozitivno na koronavirus. Lakersi su u prethodne dve nedelje bili u karantinu, koji je završen u utorak i testovi svih su dobri.

*****

Prije nekoliko dana ozdravio je prvo Christian Wood, igrač Pistonsa, da bi vrlo brzo nakon njega u potpunosti ozdravili i Donovan Mitchell i Rudy Gobert. Javljaju iz Bostona kako je i Marcus Smart u potpunosti prebolio virus, da su mu nalazi čisti i da je ozdravio.

Nije se ništa drugo niti očekivalo od borca kakav je Smart, a čini se da polako prizdravljaju svi iz NBA Lige. Ostalo je još nekoliko bolesnih, uključujući igrače Netsa među kojima je i Durant.

*****

Pandemija Covid-19 uzima maha u svetu, a Sjedinjene Američke Države trenutno imaju najviše zabeleženih slučajeva – preko 110.000 bilo ih je registrovano u subotu. Kada je u pitanju NBA, do nedelje ujutro bilo je 14 potvrđenih slučajeva, i 3 oporavljena.

Najnovije informacije iz američkih medija donose nam vest da je pozitivan na virus i vlasnik New York Knicksa James Dolan. On je trenutno u samoizolaciji sa vrlo blagim simptomima. On će dalje raditi od kuće, kako je javio tim putem svog Twittera, i tako nadgledati poslovanja Knicksa.

*****

Za predsjednika Clippersa ne postoji kriza. Prvo je otkupio Forum, staru dvoranu Los Angeles Lakersa za 400 miliona $, sada je odlučio donirati još 25 miliona $ u borbi protiv Covida-19. Amerika je postala novo žarište epidemije, gdje broj oboljelih rapidno raste. Ballmer i njegova supruga su “odriješili kesu” te donirali zasada najveći novac iz svijeta NBA Lige.

 

*****

Nulti pacijent NBA Lige Rudy Gobert i njegov suigrač Donovan Mitchell potpuno su ozdravili od zloglasnog Covida-19. Gobert je bio prvi zaraženi u NBA Ligi, te nakon njegovog testa sve se prekinulo. Vrlo vjerovatno je on zarazio i Wooda, koji se već oporavio prije nekoliko dana, no i suigrača Mitchella. Donovan u početku nije baš najbolje primio Gobertovu neozbiljnost, no vjerujemo da će uspjeti izgladiti odnose.

Najbitnija je stvar da su obojica potpuno zdravi, a nadamo se i stabilizaciji situacije u Americi i cijelom svijetu, te da ćemo ipak uskoro gledati NBA utakmice

*****

Christian Wood, igrač Pistonsa prvi je od NBA igrača koji se potpuno oporavio od Corona virusa. Doktori su potvrdili da je potpuno zdrav i čist od virusa.

Wood je bio jedan od prvih oboljelih u svijetu NBA lige. Nedugo nakon Goberta, testirani su i igrači Pistonsa a jedini pozitivan je bio Wood. Sjajne vijesti u inače lošem danu. Amerika je po prijetnjom da postane novo žarište, što nikako nisu dobre vijesti. Iako sporedno, nastavak Lige još više je ugrožen.

*****

Veliko srce pokazuju naši igrači u NBA.

Musa je pomogao bolnicu u rodnom Bihaću, Bojan Bogdanović Mostar, dok je as Orlanda Nikola Vučević pomogao medicinske radnike u svojoj matičnoj Crnoj Gori.

Vučević je prosledio finansijska sredstva u iznosu od 100 hiljada evra, kako bi se pomoglo medicinskim radnicima i Crnoj Gori u borbi protiv zastrašujućeg virusa.

Bojan Bogdanović je odlučio donirati 50,000 $ bolnici u Mostaru. Rođeni Mostarac, pomogao je bolnici u nabavci respiratora, kako bi se što bolje mogli boriti s virusom.

“U ime SBK Mostar, svih pacijenata o kojima brinemo, iskreno hvala Bojanu i njegovoj porodici s nadom da će i drugi koji su u mogućnosti da slede primer društveno odgovornog ponašanja sada kad je svaka pomoć dobrodošla”, saopšitili su iz mostarske bolnice, a prenosi klix.ba.

Džanan Musa će opremiti dječju bolincu u Bihaću, javlja igrač Netsa na svom Instagramu. Pozvao je sve koji su u mogućnosti da pomognu na bilo koji način u borbi protiv pandemije. Nedavno su Netsi objavili kako imaju četvoricu zaraženih, a jedan od njih je i Kevin Durant. Musin test je srećom bio negativan i naš košarkaš je uspio izbjeći virus.

Instagram/Screenshot

*****

Dva Lakersa pozitivna na Coronu, dva igrača 76ersa i Marcus Smart

Strepnja u redovima LA Lakersa bila je opravdana. Kako su javili američki mediji dvojica igrača tima iz LA, pozitivna su na Covid-19. Imena još nisu objavljena. Dva su igrača 76ersa također pozitivna na ovaj virus, dok je jedan igrač Bostona isto zaražen. Njegovo ime je objavljeno, u pitanju je – Marcus Smart.

*****

Denver Nuggetsi odigrali su svoj poslednji meč sa Mavsima, u Dallasu, pre nego što je NBA suspendovala takmičenje. Tim i saigrači našeg Nikole Jokića od tada su na prevremnom odmoru i oko ovog tima nije bilo informacija ili potencijalnih problema vezanih za virus.

No, kako javlja Denver poslednje informacije promenile su situaciju, i uzburkale situaciju u Coloradu.Vijesti nažalost nikako nisu dobre. Woj je objavio kako je netko iz tima Nuggetsa zaražen virusom. Nije objavljeno dali je to neki igrač, trener ili član stručnog štaba.

Netom prije, kako javlja Denver post, jedan radnik zadužen za gošćenje posetilaca u hali u kojoj Nuggetsi nastupaju – zaražen je pomenutim virusom.

On je zaposlen u njujorškoj firmi “Legende”, koja opslužuje velike i male dvorane hranom i pićem, i to služe njeni radnici, a upravo jedan od njih koji je radio u dvorani Nuggets je bio inficiran.

Kako je saopšteno, on je bio pozitivan na testu u utorak, a utvrđeno je da je poslednji put u hali bio kada su domaći Avalanshi igrali hokejaški meč sa Rangersima 11. marta. Za sada nema informacija da li je radio i dan ranije na istom mestu, na dan kada su Jokić i Denver igrali sa Bucksima.

Sa sada nema informacija da li će tim Denvera biti podvrgnut testiranju.

Gromovi OK, četvoro zaraženih u Brooklynu

Prema poslednjim informacija, svi igrači i stručni štab Oklahome imali su negativne rezultate testa na Covid-19. Oni su tim koji je trebalo da odigra meč sa Utahom, u trenutku kada se saznalo da je Rudy Gobert zaražen. Igrači Utaha čak su se pokazali i vrlo pribranim i odgovornim kada su Chrisa Paula zamolili da ne prilazi njihovoj klupi. Time su možda spasili ovog igrača, ali i njegov tim.

*****

Brooklyn Netsi su objavili kako su četvorica njihovih igrača pozitivni na Corona virus. Objavljeno je samo jedno ime zasada. Kevin Durant je pozitivan na Corona virus. Još je objavljeno da samo jedan igrač zasada ima simptome virusa. Netsi su krenuli kontaktirati ekipa po Ligi kako bi svi mogli na vrijeme reagirati. Sva trojica igrača su stavljena u izolaciju i pod posebno su prismotrom liječnika.

No, tu nije kraj priče. Mediji, pa i sam Durant, oktrili su kako je KD koji je došao sa Brooklynom da gleda meč odlučio da se malo prozabavi, a u noćni provod izašao sa svojim dobrim prijateljem i jednim od najboljih muzičara današnjice – Drakeom.

Oni su celo veče proveli zajedno. Nedugo nakon izlaska sa Durantom, svestan da je bio sa inficiranom osobom ili ne, Drake je objavio kratak snimak iz svog luksuznog stana, tačnije sa svog košarkaškog terena, uz komentar “Moj život… ko zna koliko dugo”.

*****

Kako su Netsi svoj poslednji meč odigrali u Staplesu, protiv Lakersa, postoji opasnost i da su se neki od igrača ovoga tima zarazili ovim virusom.

Sledi testiranje i izolacija igrača i osoblja tima iz LA, koje će se obaviti u toku dana.

Nova žrtva Corone u NBA, još jedan tim u izolaciji

Christian Wood, košarkaš Detroita, treći je NBA sportista koji je pozitivan na COVID-19. Nakon Rudy Goberta iz Utaha i njegovog saigrača Donovana Mitchela.

Pistonsi su igrali jedan od poslednjih mečeva sa Utahom, u subotu 7. marta, četiri dana pre nego što je objavljeno da je Gobert pozitivan.

Ceo tim Detroita je u izolaciji i biće testiran.

Raptorsi su ok

Raptorsi su, uz Utah, jedan od timova koji su najviše strepeli u NBA od potencijalne zaraze Corona virusom. Odigrali su poslednji meč sa Jazzom, zbog čega su momentalno podvrgnuti testiranju i stavljeni u izolaciju.

Kako javljaju izvori, niko od testiranih igrača i članova stručnog štaba Toronta nema koronavirus. Kako su naveli iz tima, još se čeka jedan rezultat.

“Svi članovi tima koji su na bilo koji način učestvovali u tom meču testirani su u sredu u Torontu. Svi rezultati koji su stigli su negativni. Čeka se još samo jedan”, saopštio je tim.

“To ne znači da ćemo odustati od protokola. Svi oni od kojih je traženo da se samoizoluju će to i učiniti”.

Američki mediji posebno ističu da virusom nije zaražen Serge Ibaka koji je bio u direktnom kontaktu sa Rudy Gobertom tokom utakmice.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA košarkaški ostaju bez plata od 1. aprila? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*