Melo out!

Fadeawayworld

15.novembar

Prema najavama, Houston Rocketsi su otkazali suradnju Melu. Iako još uvijek nije službeno otišao iz Houstona, trajno je maknut iz ekipe, objavili su Rocketsi prije večerašnje utakmice protiv Warriorsa. Suradnja Raketa i Mela je trajala samo 10 utakmica, a Melo je igrao najgoru košarku u karijeri. Bilježio je samo 13 poena uz 40% šuta iz igre, te 32% šuta za tri poena, a s takvim igrama nije mogao ostati u Rocketsima.

 

13. novembar

Tek što  je objavljeno kako se njegovo vrijeme u Houstonu privodi kraju, neke ekipe su već stale u red za Mela. Izgleda da još uvijek ima mjesta za njega u Ligi. Štoviše, jedna od najjačih je zaintersirana za njega. Boston Celticsi bi mogli ponuditi ugovor Melu i tako još dodatno pojačati i ovako jaku klupu. Ako netko može Mela dovesti u red to je onda Stevens. Ponajbolji igrač Kelta Kyrie Irving već je objavio kako bi volio vidjeti Mela u Zelenom dresu.

No, tu nije kraj. Portal Fadeway World objavio je tekst o pet potencijalnih destinacija za Mela, a to su po njima Philadelphia 76ers, Portland Blazers, Miami Heat, LA Lakersi i Golden State Warriorsi. Za 76erse, koji kubure sa šuterima, posebno kada očajna ofanzivna izdanja prikazuje Markelle Fultz, dodatak Mela mogao bi značiti dodatno oružje sa klupe za ovaj tim, a isto važi i za Blazerse koji sjajno igraju na pogon Lillarda, McColluma i Nurkića ali im treba ‘pomoć’ sa klupe. Prijateljstva sa Wadeom i Lebronom, sa druge strane, mogla bi biti presudna u njegovoj odluci da ode u Miami odnosno u LA, dok su Warriorsi po ovom portalu najveći kandidat za dovođenje Mela kako bi ofanzivno pojačao konkurenciju na klupi.

TRADE76ersi ne staju samo na Butleru. Sada žele da pojačaju svoju klupu ali i šutersku liniju što im se ispostavilo kao slaba tačka u ovoj sezoni (izgubili su Ilyasovu i Bellinelija tokom leta). Prema nezvaničnim informacijama zainteresovani su za iskusnog Kyle Korvera iz Cavsa, koji sigurno ne bi imao ništa protiv da se vrati u klub za koji je nekada nastupao:

11. novembar

Butler je pristigao u Phillu, navijači i novi suigrači su oduševljeni. Simmons i Embiid ne skrivaju zadovoljstvo, dobili su sjajnog igrača te sada napokon mogu ići po naslov. Proces je gotov! Prema zadnjim informacijama, Butler ne planira tako skoro mijenjati ekipu. Iako je isforsirao odlazak iz Wolvesa, kako javlja Woj on planira potpisati novi ugovor sa Sixersima koncem ove sezone.

 

10. novembar

Čini se da je i Butler sagi došao kraj i da je nezadovoljni bek Minnesote dobio novi klub. Kako je javili više izvora Butler će se pridružiti Embiidu i Simmonsu dok će put Minnesote Robert Covington i Dario Šarić.

8. novembar

U Clevelandu se nešto radikalno mora menjati jer trenutni igrački kadar ne pokazuje ni najmanje želje da nešto promeni, dok između igrača vlada nezadovoljstvo i netrpeljivost. Tako su se pojavle glasine, da bi Cavsi mogli dovesti Terrya Roziera iz Celta, a ponuditi svoj 8. pick, kao i rookie playmakera Colina Sextona koji nije omiljen među Cavsovim veteranima. Nezadovoljni su svojim statusom i JR Smith kao i Kyle Korver, tako da se može očekivati i njihov trade vrlo skoro.

4. novembar

  • NBA Liga je mirovala neko vrijeme što se tiče transfera, no Lakersi su sada odlučili dodati svom rosteru još jednog veterana. Iskusni Tyson Chandler je raskinuo ugovor sa Sunsima, što je već bilo i za očekivati, te je potpisao za Los Angeles Lakerse. Walton nikako nije mogao pronaći rotaciju pod košem, a sada je dobio još jednog veterana koji će moći pomoći odmah. Problem je za našeg Ivicu Zubca koji će sada igrati još i manje nego prije.

 

 

17. oktobar

  • Kako javljaju mediji, Klay Thompson koji narednog leta postaje slobodan igrač nema nameru da popusti svom aktuelnom timu i pristane na ugovor koji je manji od onoga koliko on zaista vredi. U sličnoj situaciji je i Draymond Green, pa ćemo videti kako će naredno leto izgledati u redovima aktuelnih šampiona. Jedna od opcija za sjajnog šutera Thompsona su Lakersi.

 

  • Situacija oko Butlera još uvijek nije razjašnjena. Nisu ga tradeali i očigledno je kako će Jimmy sezonu početi u dresu Wolvesa. Činilo se kako je izgladio barem dio nesuglasica koje je imao s upravom i trenerom Thibsom, te da bi ipak mogao zaigrati. Igrati hoće, no Wolvesi ga i dalje pokušavaju razmjeniti, barem prema riječima predsjednika Taylora. Većina ekipa je kategorički odbila pregovore s Minnesotom, zbog prevelikih potraživanja za Butlera. Hoće li sniziti cijenu?

16. oktobar

  • Miloš Teodosić za sada ostaje igrač Clippersa. On se nije našao među dva košarkaša koje je tim iz LA juče otpustio kako bi skratio spisak igrača na 15. Prvo su trejdali Johnsona u Pelicanse, u zamenu je stigao Ajinca koga će otpustiti, a potom je otkaz dobio i Evans. Sudeći prema izjava trenera Doca Riversa Teo neće biti starter u Clippersima niti će imati zagarantovanu minutažu zbog čega je trejd vrlo verovatno izvestan.
  • Knicksi su odlučili ne ponuditi svom visokom momku, Kristapsu Porzingisu, produžetak ugovora i maksimalni iznos, tako da Letonac narednog leta postaje ograničeni slobodan igrač. Veruje se da će tada Knicksi produžiti sa njim, ali i da će napasati neke od igrača koji će biti u statusu slobodnih agenata, poput Duranta, Kawhija, Irvinga…

  • Netom prije samog početka Lige Pelicansi i Clippersi su odlučili napraviti razmjenu. Put New Orleansa je otišao Wes Johnson, dok je u Alex Ajinca krenuo put Los Angelesa. Pelikanima je bio potreban swingman, krilo koje može šutirati i igrati obranu. U Wesu su dobili manje-više to, no s obzirom na stanje na njegovoj poziciji u Pelikanima, sigurno je pojačanje. Ajinca će biti otpušten od Clippersa, kako bi mogli suziti roster na potrebnih 15 igrača prije početka sezone.

 

15. oktobar

  • Cavsi su produžili saradnju sa Larry Nance Jr., potpisali su ga na 4 godine za 45 miliona dolara. A sa svojim visokim momkom, Myles Tarnerom, produžili su i Pacers. Za četiri godine zaradiće 80 miliona:

  • Jučer smo pisali da je Crawford visoko na listi želja Phoenix Sunsa. Jutros (po našem vremenu) su mu ponudili jednogodišnji ugovor, a do kraja dana su i potpisali suradnju. Koškov je dobio iskusnog beka, a Jamal je potpisao za veteranski minimum.

 

14. oktobar

  • Pravo je čudo što Jamal Crawford još uvijek nema ekipu. Iako u godinama, Jamal još uvijek može pružiti jako dobre igre ulazeći s klupe. Bilo da pomogne contenderu ili pak nekoj mladoj ekipi svojim iskustvom. No, zasada nije potpisao ugovor niti s jednom ekipom. Postoje šanse da potpiše za Warriorse ili Lakerse, no posljednje je viđe u Phoenixu kako razgovara s Kokoškovim, te bi čak mogao biti izgledan i njegov dolazak u Sunse. Sigurno bi svojim iskustvom i mirnoćom dosta pomogao ovoj ekipi Sunsa.

 

  • Richard Jefferson je objavio povlačenje iz profesionalne košarke i završetak NBA karijere u kojoj je za 17 sezona promenio 8 timova, a 2016 je sa Cavsima stigao do svoje prve i jedine titule.

13.oktobar

  • Miloš Teodosić je sve bliži odlasku iz Clippersa a osim Kokoškova i Sunsa u svojim redovima bi ga rado video i Gregg Popovich u svojim Spursima:

San Antonio desetkovan ulazi u novu sezonu, posebno kada su bekovske pozicije u pitanju, a sigurno je da do kraja novembra neće moći računati na svoje dve prve opcije na poziciji playa:

Katastrofa, Spursi ostali bez kompletne bekovske linije!

  • Jučer smo pisali, a danas je potvrđeno. Terry Rozier i Boston Celticsi neće potpisati produžetak suradnje. Scary Terry je odigrao strašnu sezonu u izostanku Haywarda i Irvinga, te si je dobrano podigao cijenu. Boston si to ne može priuštiti, te se neće uspjeti dogovoriti oko nastavka suradnje. To znači da će Terry koncem ove sezone postati slobodan igrač.

  • Heat je odlučio osigurati budućnost potpisom Justise Winslowa. Dosada je krilni igrač imao dosta problema s povredama, no u prošlogodišnjem playoffu je pokazao da ipak može nešto biti od njega. Riley i Spolestra su to uvidjeli, te su mu dali ugovor na 3 godine, vrijedan 39 miliona $.

 

12. oktobar

  • Prema nekoliko izvora, Boston i njihovo otkrovenje prošle sezone Terry Rozier neće produžiti saradnju i potpisati novi ugovor unutar roka koji ističe u ponedeljak. To znači da ‘scary Terry’ postajo slobodni agent u leto 2019:

  • Čak ni nakon što je Jimmy napravio show na treninigu Wolvesa i već i ptice na grani znaju da on ne želi igrati za njih, Thibs i dalje ne odustaje. Heat se povukao iz pregovora, no ipak su poslali konačnu ponudu, a totalno nerealni Thibs nije prihvatio. Ovaj puta su na stol stavili Richardsona, Waitersa i pick prve runde, no Thibs je tražio još pickova. Riley mu je utome spustio slušalicu i izrekao mu nekoliko “lijepih riječi”.

 

10. oktobar

  • A Jimmy Butler polako gubi živce. Trade nije ni na vidiku, on vreme provodi u treninzima i na klupi, a sve je manje klubova koji žele rizikovati sa njim. Danas je navodno na treningu dizao glas na svoje saigrače i trenera, a reči koje je uputio nisu bile ni malo blage:

  • Nova akvizicija Čarobnjaka iz Glavnog grada Dwight Howard bi mogao propustiti početak sezone jer ga – boli dupe! Naime Superman ima problema sa mišićem, stručno nazvanim piromorfis, što je zapravo mišić u guzovima. Doktori kažu da je sve okej, no predsezonu sigurno propušta, a lako je moguće i početak sezone.

 

9. oktobar

  • A u Arizoni raspad. Sinoć su na terenu dobili prvake Warriorse, no izvan terena u Phoenixu se dešavaju svakakve stvari. GM Ryan McDonough je otpušten, a zajedno sa njim i njegov pomoćnik, te šef skautske službe. Gotovo kompletna uprava zadužena za slaganje ekipe je otišla. Kokoškov još uvijek nije dobio svog playmakera, očito se vidi nedostatak kvalitetnog beka na terenu čak i u predsezoni, kako će to tek izgledati kada krene prava stvar.

 

8. oktobar

  • Sve je više NBA insajdera koji veruju da prva zvezda Bucksa, Giannis Antetokoumpa neće ostati do kraja karijere u ovoj franšizi. Jedan deo njih veruje da će on otići ubrzo. Mnogi ne daju velike šanse Milwaukeeju za uspeh, a Giannis je igrač koji ima potencijal za najviše domete. Jedna od teorija bi da bi on moga tim napustiti uskor, i to narednog leta, u trejdu, a jedna od destinacija su i Lakersi…

7. oktobar

  • Za svako doba godine jedna NBA saga. Ovaj puta je Butler u glavnoj ulozi, a prema svemu sudeći on neće promijeniti klub do početka sezone. Najzainteresiraniji je bio Miami, no prema Woju ništa neće biti od toga. Wolvesi su previše tražili i sada se “Vrelina” potpuno ohladila.

Iz Butlerovog tabora su zabrinuti. Smatraju da Wolvesi nisu shvatili ozbiljnost situacije, te koliko Butler želi otići. Thibs je zagrizao da Jimmy ostane, te okolo traži nerealne ponude. Vlasnik je striktno rekao da Butler mora otići, no čija će na kraju biti zadnja?

5. oktobar

  • Kevin Durant bi na leto 2019 mogao promeniti klub, a sada se u kombinaciji pojavio i New York. Klub sa kojim 2016 Durant nije želeo pregovarati, sada se otvara kao realna opcija. O tome je govorio i Chris Haynes sa Fox Sportsa 1.

“Knicksi imaju veliku priliku dovesti Duranta. Razlog za to je njegov poslovni parner, Rich Kleiman, koji živi u New Yorku, i koji je veliki fan Knicksa. I njihov biznis je u New Yorku. Durantov otac je veliki fan Knicksa. Slični su razlozi zbog kojih je i Lebron odlučio da ode u Los Angeles…”

  • Bilo je naznaka kako će Irving otići iz Bostona nakon isteka ugovora iduće sezone. Najvjerovatnije je trebao put Knicksa, gdje bi udružio snage s Butlerom. No, Kyrie je prvo demantirao tvrdnje i rekao kako mu je odlično u Bostonu, a sada je to i potvrdio. Izjavio je kako će potpisati višegodišnji ugovor s Keltima, nakon što mu ovaj istekne iduće sezone.

 

4. oktobar

  • Butler je još uvijek u Wolvesima, Thibs ga i dalje ne želi mijenjati, no mogao bi se predomisliti nakon ponude Heata. Ekipa iz South Beacha nudi i Gorana Dragića i Hassana Whitesidea, a to je ponuda kakvu će teško dobiti od ostalih klubova. Dragon je najbolji igrač ekipa, a Hassan je u predsezoni pokazao da se vratio u formu. Wolvesi su poslali skaute na meč Heata, te se čini da bi od ovoga tradea ipak nešto moglo i biti.

 

2. oktobar

  • Ograničeno slobodni agent Patric McCaw odlučio je da neće prihvatiti ponudu Golden Statea za produženje ugovora na dve godine, od 5.2 miliona dolara. Prva ponuda šampiona iznosila je 1.7 miliona, nakon čega je GSW tu ponudu povećao, no McCaw nije zadovoljan. U prošloj sezoni u proseku je beležio 4 poena, 1.4 skoka i 1.4 asistenciju. Gotovo dva meseca je bio van terena zbog povrede leđa u meču protiv Sacramenta:

McCaw pušten iz bolnice

1. oktobar

Pisali smo već kako Butler, ukoliko bi trebalo da dođe do tradea, preferira Floridu i Miami Heat, no pitanje je kakav bi paket zadovoljio obe strane. Jedna od kombinacija, na bazi kalkulacija plata igrača i njihovih igračkih potencijala uključuje Butlera i Dienga sa jedne strane, a Hassana Whitesidea i Justina Winslowa sa druge strane. Heat bi u Butleru svakako dobio pojačanje, ali bi dobio i dva igrača sa ogromnim ugovorima, dok bi Wolvsi tako dobili priliku da očiste cap i dođu do mira u svlačionici:

Druga kalkulacija je još kompleksnija i uključuje čak četiri kluba a po njoj bi u trejd bili uključeni Pelicansi, Wolvsi, Kingi i Heat:

28. septembar

  • Potjera za Butlerom još uvijek traje. Čini se da je najveći problem Thibs koji daje nerealne ponude drugim ekipama. Wolvesi traže jednog Allstar veterana, mladog prospekta, pickove, te rasterećenje capa. Sve to samo za jednogodišnje “iznajmljivanje” Butlera. Sixersima je poslao ponudu u kojoj traži Bena Simmonsa. Naravno da je novi GM Brand ekspresno odbio ponudu i izjavio kako više nije zainteresiran. Prema svemu što vidimo, čini se da bi Butler ipak mogao ostati u Wolvesima, naravno ne svojom voljom.

 

26. septembar

A Jimy Butler ima novu destinaciju koju preferira, a to je Florida i Miami Heat. To je prilika da ponovo zaigra sa Dwyane Wadeom nakon jednogodišnje i neuspešnje sezone u Bullsima, no pitanje je šta će na ovo reći ‘the flash’ nakon sukoba koji su imali tokom leta na društvenim mrežama:

25. septembar

  • Imamo još aktera koji bi mogli biti uključeni u potencijalnom trejdu za Jimmya Butlera. Divčevi Kingsi spremni su biti deo trejda, no ne kako bi doveli Butlera, već kako bi preuzeli neke ‘lošije’ ugovore igrača uključenih u trejd zarad dobijanja pickova na nekom od narednih draftova. Kako javljaju, pre svih insajderi iz ESPN-a ali i drugi mediji, Minnesota želi da se reši ugovora Guorgui Dienga koji je vredan 48 miliona na tri godine (16 miliona godišnje), a Kingsi bi upravo mogli da ga preuzmu jer u capu imaju 11 miliona koji su neiskorišteni. U tom dealu mogli bi se rešiti Zacha Randolpha (11 miliona), Shumperta (11 miliona) ili Kuofusa (8.8 miliona)…

  • Sve ekipe u NBA gledaju kako će srušiti Warriorse. Napravili su moćnu ekipu, a prema izjavama igrača čini se da će ostati na okupu dugo vremena. Istina, Durant svake godine potpisuje kratko produženje, no izjavio je kako će sigurno ostati u Warriorsima. Slične priče imaju i Green, te Curry koji je već dobio svoj max. Posljednji član koji je izjavio kako će sigurno ostati je Klay Thompson. -“Tržište slobodnih igrača me uopće ne zanima. Igrači koji mijenjaju klub zapravo žele pronaći ovo što ja imam ovdje.”- izjavio je Klay i tako potvrdio dugogodišnju dominaciju Ratnika.

 

24. septembar

  • Nisu Cavsi jedini koji žele Butlera. U red su stali i Miami Heat, odnosno Rocketsi koji žele još jednog All Star igrača u svojim redovima. U paketu za Butlera spremni su dati svog šutera i jednog od najboljih igrača sa klupe, Erica Gordona.

23. septembar

  • Činilo se kako će Cavsi nakon odlaska Lebrona krenuti u rebuilding. Skupili su solidnu ekipu, no čini se da će ipak krenuti drugim putem. Prema Woju posljednja ekipa koja je ušla u utrku za Butlera su – Cavsi. Hoće li Cavsi razbiti ovu mladu jezgru i ići po još jedno Finale?

 

  • U ovom vrlo burnom periodu za franšizu, Minnesota je rešila jednu dilemu. Vezala je Karl Anthony Townsa na još pet godina ponudivši mu maks ugovor od 190 miliona dolara. Ovo znači da je Butler na izlaznim vratima:

A Bulterova sudbina je sada nešto izvesnija jer u priču se uključio i gazda Wolvsa koji želi pošto poto da se reši ovog igrača. Butler je izrazio želju gde vidi nastavak svoju karijere, a među najizglednijom opcijom su Clippersi. Videćemo šta će se desiti u narednih nekoliko dana, možemo očekivati gotovo sigurno jedan novi trade:

>> Kraj sna u Minneapolisu

>> Thibs ipak ne pušta Butlera

>> Kako bi izgledali Wolvsi da Butler nikada nije došao?

>> Clippersi stvaraju svoj superteam


Podsetimo se i svih dosadašnjih potpisa i trejdova:

Pregled ljeta: Novi Kralj Los Angelesa, Butler ostaje Vuk, Leonard napokon u novom klubu

1 Trackback / Pingback

  1. "Nastalo je opšte sr**e, sada svi znaju..." - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*