Pregled ljeta: Novi Kralj Los Angelesa, Butler ostaje Vuk, Leonard napokon u novom klubu

Screenshot/Ostataksveta

Stižemo polako i do kraja prijelaznog roka. NBA nam je udaljen manje od mjesec dana, a većina rostera je otprilike formirana. Ostala je još nekolicina slobodnih igrača, a čini se da do kraja ljeta, tj početka sezone nećemo imati neki već trade. Butler je trebao biti to veliko ime, no Thibs ga se ne želi riješiti i čini se da ostaje u Wolvesama usprkos želji za tradeom. Donosimo kratki pregled ovoga ljeta.

Početak ljeta je obilježio Lebron James. Potpisao je za Lakerse samo nekoliko dana nakon što mu je istekao ugovor s Cavsima. Nije se premišljao, odluka je bila davno donesena, a vrlo vjerovatno nakon JR-ovog ludila u Finalu samo je potvrđena. Osim Lebrona valja izdvojiti raspad u Spursima, tj razilaženje jedne generacije. Prvo je otišao Parker, a nedavno i Manu. Durant, Booker i naš Nurkić su produžili sa svojim klubovima, te ostaju u istom dresu i iduće sezone.

FREE AGENCY: Lebron na Zapadu, Durant juri tiple, misterija oko Kawhija

Drugi dio nam je donio možda i najveći trade ovoga ljeta. Derozan i Leonard su zamijenili dresove, jedan je otišao put Kanade, a drugi put Spursa. Iz početka niti jedan nije bio oduševljen s tradeom, no na kraju su prihvatili odluku i čini se kako su se uspjeli aklimatizirati u nove ekipe. Bjelica je nakon odustajanja od Sixersa potpisao za Kingse, te sada pravi društvo Bogdanu, dok je Melo završio sagu i drugo ljeto zaredom i potpisao za Rocketse.

FREE AGENCY: Povratak uspavane zveri

Posljednji dani su nam donijeli raspad Vukova. Bilo je dosta optužbi tijekom ovih dana, a na kraju je kulminiralo kada je Butler zatražio trade. Thibs se i dalje ne da, želi ostavit Butlera što je duže moguće, no čini se da su odnosi u toj ekipi nepovratno narušeni.

Wade i Dirk su produžili vjernost svojim klubovima na još godinu dana, dok je Manu odlučio otići u zasluženu mirovinu.

FREE AGENCY: Knicksi ne žele Porzingisa!

1 Trackback / Pingback

  1. KAT postaje milioner! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*