FREE AGENCY: Knicksi ne žele Porzingisa!

screenshot

21. septembar

  • Prema Hoopshype-u, New York neće ove jeseni ponuditi Kristapsu Porzingisu produženje ugovora i očekivanih 158 miliona dolara:

19. septembar

  • Do jučer je dijelio svlačionicu s Rokom Ukićem, a sada će s Curryem. Bivši igrač Cedevite, Will Cherry potpisati će 10-dnevni probni ugovor s Warriorsima. Prošle godine je odradio solidan posao u Cedeviti, a ovo će mu biti prilika života. Igrao je Cherry već 8 utakmica u NBA za Cavse, no nije se iskazao, a sada će dobiti i drugu priliku

 

  • 76ersi su dobili novog GM.a, Kako je preneo ESPN, radi se o bivšem prvom picku Etonu Brandu, koji je nakon Bullsa, Clippersa, i Phile (uz kratki izlet u Dallas) svoju karijeru završio u ovome klubu. Brand je već bio potpredsednik kluba, a radio je i kao generalni menadžer Philine filijale u Razvojnoj ligi.

18. septembar

  • Situacija u Wolvesima je sve gora i gora. Butler želi otići, a Thibs će sutra održati sastanak s Jimmyem kako bi se dogovorili oko njegove budućnosti u klubu. Osim Butlera problem će izgleda predstavljati i KAT. On je još na rookie ugovoru, a prema najavama prvo će sačekati da se riješe stvari s Butlerom prije potpisivanja novog, većeg ugovora. Wolvesima bi mogli riješiti dvije “muhe jednim udarcem”, no mogli bi ostati bez svega.

16. septembar

  • “Spreman sam za poslednji ples,” izjavio je juče Dwyane Wade i tako najavio da će za Miami Heat odigrati još jednu sezonu u NBA:

  • Odgovor na trenutno najbitnije pitanje u Minnesoti dobijamo u ponedjeljak. Jimmy Butler se odlučio naći s Thibsom kako bi porazgovarali o Butlerovoj budućnost, tj da li ju Jimmy vidi u dresu Wolvesa. Izrazio je nezadovoljstvo nekoliko puta, već ga se premještalo u razne ekipe, a vidjeti ćemo ima li Thibs kakvog asa u rukavu. Samo da to ne bude Joakim Noah…

 

14. septembar

  • Stara priča ponovno postaje aktualna. Prije nekoliko tjedana Irving je “pregovarao” sa Butlerom da zajedno nastave karijeru u istoj ekipi. Glasine su brzo demantirane te se činilo da će Irving nastaviti karijeru u Keltima još dugi niz godina. No, bivši Irvingov suigrač misli drugačije. Na pitanje hoće li Irving nastaviti karijeru  u Knicksima, JR Smith je odgovorio da je mogućnost za to izrazito velika. Imamo li novog Kralja Velike Jabuke?

 

  • Trenutno slobodni igrač, Dwyane Wade još nije odlučio o svojoj sudbini. Heat ga želi natrag, nakon potpisa Haslema imaju još jedno mjesto koje taman čuvaju za Wadea. Na nedavnom otvaranju restorana Wade je izjavio kako se još uvijek odlučio oko nastavka karijere. Izjavio je kako i dalje želi startno mjesto u ekipi, no i sam zna da nije spreman za više od 25 minuta. U nekoliko idućih dana Wade bi se trebao konačno odlučiti. No ono što je Flash naglasio jeste da trenutno na postoji plan B, dakle ili Heat ili – penzija!

13. septembar

  • Jedan od najinteresantnijih slobodnih igrača na tržištu je Jamal Crawford. 38-godišnji veteran je još uvijek bez kluba, no usprkos godinama sigurno može pomoći. Trenutno se još uvijek ne zna gdje bi mogao završiti, no knjiga je spala na 3 slova. Sixersi i Lakersi su se raspitivali za njega, a moguće je čak i da dođe u Warriorse. Iako Ratnici još uvijek čekaju McCawa da se oporavi, a jedino u slučaju da Patrick neće igrat, onda Jamal dolazi u obzir.

 

12. septembar

  • Tom Thibodeau počeo je u Minnesoti da okuplja igrače koje je sa dosta uspeha vodio kao strateg Bullsa. Tamo su već Butler, Gibson, Derrick Rose, koji je pod njegovom palicom postao najmađi MVP u istoriji lige, kao i Luol Deng koji je nakon odlaskaiz Lakersa stigao među ‘vukove’. Ostao je samo još Noah, za kojeg je Minnesota navodno bila zainteresovana, ali prema poslednjim informacija od toga neće biti ništa:

11. septembar

  • Nadolazeća sezona bi mogla biti sezona povratnika. Prvo Bynum, pa Vujačić, a sada se čini kako bi se mogao vratiti i Monta Ellis. Iskusni bek koji je svojevremeno bio jedan od boljih u NBA, se odlučio priključiti treninzima Wolvesa koji izgleda postaju pravo utočište za veterane. Iako nije igrao u Bullsima, Thibs bi mogao prošiti svoju bekovsku rotaciju sa iskusnim Montom.

 

  • Iduće sezone bi mogli imati još jednog NBA igrača sa naših prostora. Slovenac Saša Vujačić bi se mogao vratiti u Ligu. Prošle godine je bio u Italiji, a sada su ga Thunderi i Pelicansi pozvali na treninig prije početka kampa na probu. Šuterska mašina se vraća!

 

10. septembar

  • I dok su igrački kadar kompletirali, Nuggetsi nastavljaju pojačavati svoj stručni štab. Malone je danas dobio novog asistenta Charlesa Klaska koji je do nedavno radio kao pomoćnik Van Gundyju u Pistonsima. Za njega kažu da je pasionirani ljubitelj statistike i da to sjajno kombinuje sa razumevanjem igre.
  • Zaboravljeni Andre Bynum mogao bi da se vrati košarci u svojoj 30-oj godini. Lakersi su ovog 2.13 cm visokog momka birali 2005, kao 10. picka na draftu. Sa 18 godina i 6 dana bio je najmlađi rookie koji je ikada debitovao za jedan tim u NBA. Sa Lakersima je osvojio dve titule prvaka, a 2012 je izabran u All Star tim. Posledji tim za koji je igrao bili su Pacersi 2014. godine, a sada nakon četiri godine pauze planira da se vrati. Pitanje je u kakvom je stanju, i da li uopšte ima kvalitetu za NBA:

9. septembar

  • Još jedan potpis za Cavse danas. Iako je bio izrazito nezadovoljan svojim minutama koncem sezone i u playoffu, Rodney Hood je odlučio produžiti vjernost Cavsima na još godinu dana. Stavili su na stol 3,4 miliona $ na stol, a Hood bi uskoro trebao staviti svoj paraf na taj ugovor. Tako su Cavsi u jednom danu riješili pitanje bekovskih pozicija.

 

  • Cavsi su doveli potencijalno pojačanje na poziciji beka. Radi se o dosadašnjem beku Bullsa, Davidu Nwabi koji je visok 1.9 cm, ali ima raspon ruku od 2.13 cm, a prošle je sezone sa klupe beležio 7.9 poena i 4.7 skokova i pokazao je veliki potencijal. Njegovi nadimci su Mr. Dunk i Demolition Man.

  • Jedan igrač koji se vrlo malo spominje je Dion Waiters. Bek Heata je odigrao samo 30 utakmica prošle sezone, te je morao zbog povrede završiti sezonu. Obavio je operaciju zgloba, a oporavak bi trebao trajati između 6-9 mjeseci. Kako je operacija bila nakon samo 30 utakmica, Dion je sada u završnoj fazi oporavka. Uskoro bi se trebao vratiti na parkete, a Riley prognozira da će biti spreman za trening kamp. Waiters je sezonu prije povrede bio jedan od boljih igrača Heata, izuzetan napadač i baš igrač koji je potreban ovoj ekipi. Čovjek koji može izmisliti poene. Pomalo je već zaboravljen u Ligi, a ove sezone bi nas mogao podjsetiti da je i dalje tu…

 

8. septembar

  • Prije nekoliko godina Riley je još jednom pokazao svoju genijalnost i izvukao centra Hassana Whitesidea praktički iz ničega. Dao mu je šansu koji je Hassan u potpunosti iskoristio i postao jedan od bolji centara Lige. Potpisao je novi četverogodišnji ugovor vrijedan 98 miliona $ sa Heatom, no nakon toga kreću problemi. Posebno loša je bila prošla sezona. Hassan je cijelo vrijeme imao problema s povredama, odigrao je samo 54 utakmice. Na kraju je beležio 14 poena, 11.4 skokova, i 1.7 blokadu sa 54% šuta. Spoelstra i on se nisu slagali, pa mu je i minutaža bila limitirana. Činilo se kako je rastanak neizbježan, a Heat je čak otvoreno nudio svog centra nekim ekipama. Iako se činilo da su nesuglasice dio prošlosti, sada se pojavila opcija da Whiteside ipak napusti, Heat a kao jedna od opcija pominju se Lakersi koji su najtanji na poziciji centra.

6. septembar

  • Udonis Haslem možda nije megazvijezda NBA lige, ali njegova priča je definitivno posebna. Ovaj krilni igrač rođen je u Miamiju i 2002. izlazi na draft, ali nitko ga ne bira. Razlog je težina jer je na 203 cm imao oko 140 kilograma. Međutim, u godinu dana koje je proveo u Francuskoj igrajući za Chalon-Sur-Saône gubi preko 30kg i vraća se u formu. 2003. uzimaju ga iz Heata i on je od tada pa sve do danas u klubu iz rodnog grada. Jedini je, uz Dwaynea Wadea, koji je sudjelovao u svim naslovima Miamija.
    Iako sa 38 godina na leđima igra vrlo malo, dogovorio je minimum od 2.4 milijuna za još jednu godinu igranja za Heat. On je jedan od kapetana i glavnih autoriteta u svlačionici i njega se itekako sluša, a klub mu ovim pokazuje koliko im znači. Bit će mu to 16. sezona u Miamiju – Aktualac

 

  • Na slatkim mukama biće Clippersi do početka sezone. Na ugovoru imaju 17 igrača, tako da će do početk sezone morati odlučiti koja dva su im višak. Najveća gužva je na bekovskim pozicijama, gde igra i naš Miloš Teodosić. Iako je njegov trade u Pelicance bio izvestan, Doc Riversa je odlučio da zadrži 24-godišnjeg Tyrona Wallaca koji se sjajno pokazao kao backup opcija. Tako da će uz njega, Teodosiću konkurenciju praviti i Lou Williams, Patric Beverley, Avery Bradley, Javon Evans, Jerome Robinsone, Sindarius Thornwell, i Alexander.

5. septembar

  • Odlaskom Crawforda i Bjelice, klupa Wolvesa je bitno oslabljena. Na sve načine pokušavaju pronaći zamjene, te su na probu odlučili pozvati trojicu veterana, Corey Brewera, Nick Younga i Arrona Afflaloa. Young se nakon osvojenog naslova oprostio od Warriorsa, dok je Brewer završio svoju epizodu u Thunderima. Čini se da Thibs želi okupiti sve veterane Lige…

 

  • Ako ne može Kobe, može velika trojka. Nažalost mnogih ljubitelja košarke, naredne sezone nećemo gledati Lebrona i velikog Kobe Bryanta na terenu u dresu Lakersa. Iako je bilo najava da bi Kobe moga da se aktivira, to se neće desiti. Ali bi LA mogao da okupi još jednu atraktivnu grupu košarkaša koji su nekada igrali zajedno, i koji su osvajali titule. Bosh, Wade i Lebron zajedno u žutom dresu. Zašto da ne? Wade još uvek nije potpisao sa Heatom, slobodan je agent, a najavio je da bi mogao odigrati još jednu sezonu. Chrisa Bosha nismo gledali dugo na terenima, pa iako je ugovorom vezan za Miami sa njima bi mogao dogovoriti buy out opciju i pridružiti se drugarima u Los Angelesu:

4. septembar

  • Iako je tokom protekle godine bio više u centru pažnje zbog sukoba sa predsednikom matične države, pretnje zatvorom, i potom čarkama sa Lebronom Jamesom, turski centar Enes Kanter (26) je odigrao solidnu sezonu u Knicksima. Za tim iz ‘velike jabuke’ odigrao je 71 utakmicu, a na terenu je u proseku provodio 25.8 minuta, uz učinak od 14.1 poena, 11 skokova i 1.5 asistencija. Kanter je imao opciju da izađe iz aktuelnog ugovora, i da potiše novi i unosniji sa Knicksima, ili sa nekim drugim timom. U opciji su bili Bucksi, no Kanter se tim povodom kratko oglasio na društvenim mrežama što baš i nije naišlo na odobravanje:

3. septembar

  • Nakon što ih je odbio trojac bekova, a stanje sa Dragićem je još nepoznato Sunsi su se okrenuli u drugom smjeru. Dogovaraju trade sa Cavsima za Georgea Hilla. S njim u paketu bi u Arizonu trebao novo pristigli Sam Dekker, dok bi u suprotnom pravu trebao veteran Tyson Chandler, te Shaquille Harrioson uz dodatak još jednog draft picka.

 

  • Sixersi su još uvijek u potrazi za novim GM-om. Colangelo je odstupio, a Sixersi ne žure s njegovom zamjenom. Osim toga Sixersi bi trebali ojačati klupu. Odlaskom Ilyasove i Bellnelia bitno je osabljena druga postava. Tako da su Sixersi u potrazi za igračem koji bi im mogao pomoći s klupe. Ciljaju na Jamala Crawforda, kome bi ta uloga idealno odgovarala. S tim se slaže i Ben Simmons, koji je izjavio kako moraju dovesti Crawforda. Trener Brown je trenutno zadužen za GM poslove, a sigurni smo da bi ga volio vidjeti u svojoj ekipi.

2. septembar

  • Čini se kako nekadašnji Bullsi – Luol Deng i Joakim Noah – uskoro mogu dobiti novi klub. Ovaj dvojac je na meti Wolvsa i njihovog nekadašnjeg trenera Thibodoaua.

  • Dosada nisu radili nikakve promjene u ekipi, no Heat bi mogao ostati bez najbolje igrača. Goran Dragić je stavljen na trade listu, tj postao je dostupan drugim ekipa za razmjenu. Ušao je već u poznije godine, te Riley želi dobiti što više za njega dok još može. Zasada nema ponuda, no kako Sunsi traže iskusnog beka, vrlo lako bi se mogli umiješati u ovu priču. Kokoškov je vodio Dragona do zlata na Eurobasketu, jako se dobro znaju i ovo bi bila idealna kombinacija. Goran bi se vratio u Sunse, pomogao bi iskustvom, a sigurni smo kako ima barem još 3-4 dobre sezone ispred sebe.

 

1. septembar

  • Lakersi su se rešili problematičnog ugovora sa Luol Dengom i ovaj je igrač sada slobodan. No ovaj potez omogućiće Lakersima da narednog leta sjajno pazare jer sada u capu umesto 25 miliona imaju čak 38 narednog leta.

31. avgust

  • Snsi su odlučili da razbiju svoju mladu koru, i da već u narednoj sezoni formiraju tim spreman da se takmiči na Zapadu. Zato su i doveli iskusnog Andersona, no tu se priča ne završava. Za ozbiljan takmičarski impuls timu treba dobar i iskusan play, a kako javljaju mediji na meti su – Damian Lillard iz Blazersa, Kemba Walker iz Hornetsa, i Terry Rozier iz Bostona.

  • Imamo trade, i to na relaciji Houston – Phoenix. Kokoškov je dobio svoju startnu četvroku, u vidu Ryana Andersona, a put Phoenixa krenuo je i De’Anthony Melton. U Rocketse su stigli Marquese Chriss i Brandon Knight. Anderson je bio velika glavobolja Houstona. Čovek koji dobija astronomskih 19.5 miliona po sezoni, a ima zagarantovanih još 20 + 21 milion u naredne dve sezone, imao je jako loš učinak prošle sezone. Njegov učinak i doprinos timu strmoglavo je pao u prošloj sezoni – u regularnom delu nastupio je 66 puta uz 9.5 poena i 5 skokova, uz 38 % šut za tri poena, mnogo slabije nego prošle sezone. U play offu još gore – 11 mečeva, 1.7 poen, 1.2 skoka, i 33 % šuta za tri! On bi mogao da oživi svoju karijeru i u Phoenixu bude vrlo značajan igrač.

30. avgust

  • I dok na trejd i free agency tržnici vlada zatišje, još jedan veteran pod obručima rekao je zbogo igranju košarke. Radi se o centru Davidu Westu, koji je poslednje dve sezone igrao za Warriorse i sa njima osvojio svoja dva prstena. West je draftan 2003, kada je kao deo čuvene draft generacije (Lebron, Wade, Melo, Bosh), bio 18 pick prve runde. U Hornetsima, koji su ga birali, zabeležio je najbolje brojke karijere, a tada se i dva puta našao na All Staru – 2008 i 2009.

28. avgust

  • Crnogorski centar Nikola Vučević i jedan od stožernih igrača Orlanda, koji narednog leta postaje slobodni agent mogao bi se pridružiti Lebronu i Lakersima narednog leta, prenosi portal ‘The Atletic’. Vučević bi se sjajno uklopio u tim iz LA, a Lebron bi ga sigurno učinio boljim igračem. Vučević je u prošloj sezoni beležio 16.5 poena, uz 9.2 skoka i 3.4 asistencije po meču.

27. avgust

  • Prema FB stranici Basketball Updates, na tržištu slobodnih agenata, trenutno se nalazi 30 zanimljivih imena čije potpise bi vrlo skoro mogli dočekati. Evo i kompletnog spiska, a među tim igračima nalaze se i neki za koje je izvesno da će produžiti saradnju sa svojim starim / novim klubovima:

1. Dwyane Wade – Unrestricted
2. Rodney Hood –Restricted
3. Jamal Crawford – Unrestricted
4. David West – Unrestricted
5. Joe Johnson – Unrestricted
6. Brandan Wright – Unrestricted
7. Corey Brewer – Unrestricted
8. Nick Young – Unrestricted
9. Patrick McCaw – Restricted
10. Arron Afflalo – Unrestricted
11. Derrick Williams – Unrestricted
12. Ty Lawson – Unrestricted
13. Jameer Nelson – Unrestricted
14. Tim Frazier – Unrestricted
15. Jarrett Jack – Unrestricted
16. Jordan Crawford – Unrestricted
17. Ramon Sessions – Unrestricted
18. Quincy Acy – Unrestricted
19. Luke Babbitt – Unrestricted
20. Jason Terry – Unrestricted
21. Richard Jefferson – Unrestricted
22. Mario Chalmers – Unrestricted
23. Andrew Harrison – Restricted
24. Udonis Haslem – Unrestricted
25. Boris Diaw – Unrestricted
26. Kendrick Perkins – Unrestricted
27. Andre Ingram – Restricted
28. Paul Zipser – Unrestricted
29. Sean Kilpatrick – Unrestricted
30. Lucas Nogueira – Unrestricted

  • Cavsi su ovoga leta produžili sa Kevinom Loveom potpisavši ugivor od 120 miliona na 4 godine. No, pojedini smatraju da ovo nije dobar potez za Cleveland i da ga klub treba što pre trejdati. Love više nije na nivou igara koje je pružao nekada, fizički je rovit (propustio je 55 mečeva u zadnje 2 sezone) i ima mentalnih problema. Sa druge strane prvi pick na draftu 2019, kako piše Fadeway, pripašće Hawksima jedino u slučaju da Cleveland ne završi među 10 poslednjih timova. Dovoljan razlog za kompletan rebuilding i tankiranje?

Pogledajte na jednom mestu SVE POTPISE I TREJDOVE ovoga leta:

>> FREE AGENCY (I): Lebron na Zapadu, Durant juri triple, misterija oko Kawhija

>> FREE AGENCY (II): Povratak uspavane zveri


25. avgust

  • Koncem sezone počele su priče kako Butler nije zadovoljan u Wolvesima. Kasnije je i on sam to potvrdio kada je izjavio da mu se ne sviđa radna etika i mentalitet mladih igrači u ekipi. Iduće godine mu ističe ugovor a već je nekoliko ekipa “stalo u red” za njega. Prvi su bili Kelti koji polako ispipavaju teren, te Lakersi koji mu mogu ponuditi veliki ugovor. I naravno imaju Lebrona. Butler je sada izjavio kako ne bi imao ništa protiv odlaska u Lakerse. Da li je on djelić slagalice koji nedostaje Lebronu i družini da izazovu Warriorse?

 

24. avgust

  • Prema posljednjim informacijama Wade će ipak potpisati ugovor s Heatom. Riley je izjavio kako mu je glavni cilj potpisati veterane na još jednu godinu. Pod tim veteranima misli na Wadea i Haslema. Haslem je čitav svoj košarkaški vijek proveo u Heatu i na ovaj način se žele oprostiti od njega, dok je Wade već odbio neke veće ugovore kako bi završio karijeru u Heatu.

 

23. avgust

  • Patric McCaw je jedini otvoreno pitanje u rosteru aktuelnih šampiona. Momak koji je prošle godine zamalo tragično stradao natapajući znojem dres Warriorsa ovoga leta ostao je bez broja (0 je dobio Cousins), a mogao bi i bez mesta u šampionskom timu. Delimično je i na njemu, jer je dobio ponudu od 1.74 miliona dolara, no nju može izjednačiti ili čak nadmašiti bilo koji drugi tim u NBA:

  • Ponovo je izvor Bleacher Report, a radi se potencijanoj razmeni na relaciji Cleveland – Miami. Po ovoj projekciji Cavsi bi se rešili čak tri igrača – Tristana Thompsona, Larry Nance Juniora i Kyle Korvera, dok bi u suprotnom pravcu išao Hassan Whiteside.

22. avgust

  • Tužna vijest za sve ljubitelje NBA košarke. Čini se kako je utakmica protiv Warriorsa u playoffa bila posljednja u karijeri velikog Manua Ginobilia. Nakon te serije bilo je priče o mirovini, no ništa konkretno. Sada je izašla priča kako Manu ozbiljno razmatra da objesi patike o klin. Ovih dana će imati sastanak sa Greggom Popovićem o nastavku svoje karijere, a čini se da je ipak bliži odluci da ode u mirovinu.

 

  • Isaiah Thomas poja;ao je ovoga leta tim našeg Nikole Jokića, a sada je i dobio novi broj:

  • Još jedna, malo ozbiljnija, trade kombinacija pojavila se kao potencijalna na društvenim mrežama. Radi se o razmeni igrača na relaciji Wolvsi – Blazersi, i u toj kombinaciji Wiggins, Patton i Jones bi otišli u Oregon, plus pick prve runde 2019, dok bi u Wolvse došli CJ McCollum i Lenard.


Pogledajte na jednom mestu SVE POTPISE I TREJDOVE ovoga leta:

>> FREE AGENCY (I): Lebron na Zapadu, Durant juri triple, misterija oko Kawhija

>> FREE AGENCY (II): Povratak uspavane zveri


21. avgust

  • Osim Tea, još jedan naš igrač bi mogao promijeniti klub. Sada već ikona Magica, Nikola Vučević je u trade pričama oko prelaska u Hornetse. Obje ove ekipe su zapele u nekakovom rebuildingu. Hornetsi su blizu playoffa, no nikako da ga dohvate, dok je Magic prikovan za dno konferencije. Prvotno su u trade trebali biti uključeni Vučević i Fournier/Byiombo s jedne, a Kemba i Batum s druge strane.

No, nakon toga je promijenjen dogovor i sada bi Hornetsi ipak zadržali Walkera, a umjesto njega bi poslali Lamba i pick prve runde.

 

  • Kako piše stranica Bleacher report, Miloš Teodosić, Danilo Gallinari i Patrick Beverly mogli bi dres svojih LA Clippersa zameniti dresom viceprvaka NBA, Cleveland Cavaliersa.  U slučaju trejda u suprotnom pravcu išli bi George Hill i JR Smith. Ne znamo kako bi Lebronu ‘legao’ dolazak JR-a u Los Angeles, čoveka koji ga je dobrano nasekirao u ovogodišnjem finalu. Možda drugarstvo presudi.

1 Trackback / Pingback

  1. Pregled ljeta: Novi Kralj Los Angelesa, Butler ostaje Vuk, Leonard napokon u novom klubu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*