Top 5 4.8.-7.8. Luka za povijest, Bogdanova utakmica karijere

1 Luka DONČIĆ(Mavs)


44 min,34 pt,20 sk,12 asist,2 bl,50 %FG

Fantastični Luka nastavlja bilježiti sjajne partije. Ubilježio je dva triple doublea u tri utakmice, a posebno je impresivan bio onaj poslednji. Uz 34 poena, uhvatio je čak 20 skokova te podelio 12 asista. Ta utakmica ga je svrstala u posebno društvo, samo su još trojica dosada u povijesti Lige imala 30+20+10, a jedan od njih je naš Jokić. Mavsima je trebao produžetak da dobiju Kingse koji su sve dalje od doigravanja. Mavsima se smiješi 7. mjesto i prema svemu sudeći s te pozicije idu u playoff.

2 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


37 min,35 pt,4 sk,3 asist,1 ukr,65 %FG

Nakon najgore utakmice u karijeri Bogdan je odigrao najbolju. Protiv Mavsa mu ama baš ništa nije polazilo za rukom. Šutirao je 1/15 i završio meč sa tri poena. Protiv Pelicansa to je bila već puno drugačija priča. Bogdan nije mogao promašiti, upisao je svoj carrer high u NBA ligi – 35 poena uz šest pogođenih trojki iz devet pokušaja. Odmah na početku utakmice dalo se nagovijestiti da će ovo biti druga priča. Završio je prvi period sa 19 poena, a Kingsi su na tom vodstvu uspjeli održati prednost do samog kraja utakmice.

3 Ivica ZUBAC(Clippers)


24 min,21 pt,15 sk,1 asist,1 bl,100 %FG

Zu Alcindor, kako mu tepaju u LA-u. Odigrao je puno bolju utakmicu nego protiv Sunsa kada je koštao Clipperse pobjede. Pobrinuo se da se to ne ponovi. Dominirao je pod obručem protiv Mavsa, ubacio je 21 poen uz svih 10 pogođenih pokušaja iz igre. Na utakmici je promašio samo jedno slobodno bacanje. Završio je meč i sa 15 skokova i tako zaokružio dominantnu predstavu.

4 Jusuf NURKIĆ (Blazers)


29 min,18 pt,19 sk,3 asist,3 bl,1 ukr,40 %FG

Blazersi su se opasno primakli playoffu. Lillard je u sjajnoj formi, no priča nastavka Lige za Blazerse je definitino Nurkić. Odmah je uhvatio formu i uz Lillarda najbolji je igrač Blazersa. Daje im novu dimenziju, a izgleda preciznije i brže nego prije povrede. Protiv Rocketsa u potpunosti je koristio svoju snagu. Zagospodario je reketom i uhvatio sjajnih 19 skokova. Tome je pridodao i 18 poena, a najbitnije je da je Portland ubilježio još jednu pobjedu i primakao se korak bliže Memphisu na 8. poziciji.

 

5 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


32 min,25 pt,4 sk,11 asist,1 ukr,58 %FG

“Larry Bird i Moses Malone u jednom” izjavio je poslije utakmice Greg Popović za Jokića. Naš centar je bio odličan u pobjedi Nuggetsa protiv Popa i Spursa. Nuggetse je vukao Porter Jr, a Jokić se ukazao baš kad je trebalo. U trećoj četvrtini pogodio je tri trojke zaredom, a meč je završio sa 25 poena i čak 11 asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*