Ključni rezervista šampionske mašinerije

Rezervista Warriorsa, jedan od najbitnijh kotačića u osvajanju prstena, Shaun Livingston odlučio je, prije skoro godinu dana, reći zbogom košarci. Oprostio se Twitter postom, te nakon duge i nažalost povredama prošarane karijere odlučio je otići u zasluženu mirovinu.


Izabran visokim 4. pickom u Clipperse trebao je biti nadolazeća zvezda NBA lige. No verovatno najgora povreda ikada (nikada nisam uspeo pogledati snimak do kraja) ga je udaljila sa terena na dugi period. Popucalo mu je sve što može u koljenu i činilo se kako se neće vratiti aktivnog igranju. Proteklo je nekoliko sezona da Livingston ponovno “stane na noge”. Vratio se nakon ove povrede nakon godinu dana, ali je uspio u dvije sezone promijeniti tri ekipe i odigrati ukupno 50-ak utakmica. Nakon koljena, povrede su se lijepile za njega.

Konstano seljenje iz filijale u NBA je prestalo potpisom za Netse. Tamo je odigrao prvu pravu sezonu nakon dugo vremena i izborio ugovor s Warriorsima. Odigrao je gotovo punu sezonu za Netse, ukupno 76 utakmica i 26 miunta u prosjeku.

U Ratnicima je pred smiraj karijere igrao sjajnu košarku. Ulazeći s klupe, stvarao je razliku i bio jedan od najbitnijih kotačića u stvaranju šampionske ekipe. Neobično visok za playmakera, imao je sjajnu mid-range igru. Redovno je bio među prvim opcijama s klupe za Warriorse.  Povrede su svakako učinile svoje, a nakon onoga što je on prošao, prava je sreća da je uopće mogao hodati a kamoli nastaviti igrati košarku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*