Najteži poraz u povijesti NBA lige

Tokom 90-ih godina NBA liga je bila na svom vrhuncu. Jordan i Bullsi su bili “glavne face”, a osim njega i mnogi drugi velikani su igrali u tom dobu. Ako ste očekivali kako će najveća pobjeda u povijesti NBA lige biti u tom periodu, pogodili ste. No ekipa koja je to ostvarila mogla bi Vas iznenaditi.

Na današnji dan, 17.12.1991. godine ekipa Cleveland Cavaliersa je ugostila Miami Heat. U to vrijeme Cavsi su imali respektabilnu ekipu predvođeni centrom Bradom Daughertyem, Markom Priceom i ocem današnje zvijezde Cavsa Larryem Nanceom. “Vrelina” je također bila solidna NBA ekipa, nikako kanta za napucavanje. Glen Rice je bio vođa ekipe, a osim njega od poznatih faca tu su bili Steve Smith i Rony Seikaly.

To je bila utakmica sa najvećom razlikom u povijesti lige. Cavsi su rastavili Heat na proste faktore, isporučivši im čak 148 poena, naspram Heatovih 80. U prijevodu 68 poena razlike. Cavsima je sve ulazilo tu utakmicu. Mark Price je postigao 18 poena uz 80% šuta, a čak 8 igrača Cavsa je bilo dvoznamenkasto. Najmanje je ubacio Steve Kerr, današnji trener Warriorsa i vjerni Jordanov suigrač, 5 poena. Heat se mučio sa šutom, nisu našli rješenja za obranu Cavsa, te su šutirali samo 35%. Dvojica su bili dvoznamenkasti, a najviše je ubacio Steve Smith, 15 poena.

Cavsi su te sezone igrali  jako dobru košarku, te su dogurali do konferencijskog finala, a njihova najbolja utakmica sezone je bila baš protiv Miami Heata. Ni Vrelina nije bila kanta za napucavanje, kako bi ova utakmica možda sugerirala. I oni su izborili playoff, no morali su potpisati poraz već u prvom krugu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*