“Umoran sam i neda mi se”

maxportal.hr

Vječni talenat Mario Hezonja izgleda da je završio svoju karijeru u Hrvatskoj reprezentaciji. Barem dok je Veljko Mršić izbornik. Na svom Instagram profilu Hezonja je bio malo i previše iskren, na pitanje zašto ne igra za reprezentaciju odgovorio je “Umoran sam i neda mi se”. Kratko i jasno.

Screenshot/Instagram

Ubrzo je i Mršić odgovorio, te odlučio kako Hezonja neće biti član reprezentacije dok je on izbornik. Demantirao je kako je to zbog ove objave, te da je ta odluka već puno prije donesena. U razgovoru za Index.hr pojasnio je svoju odluku “Kada sam preuzeo reprezentaciju, rekao sam da ona mora biti momčad. Nisu važne jedino košarkaške i fizičke sposobnosti, već tu postoji cijeli niz komponenti koje su jako bitne da bi ta momčad funkcionirala. Otkada sam izbornik, s Mariom sam razgovarao jednom u Las Vegasu, tada smo dogovorili da ćemo se čuti jer je on imao neke obaveze i bio je u gužvi, ali nismo uspjeli uspostaviti kontakt. Više puta sam osobno nakon toga to probao napraviti, HKS također, ali ništa.”

“Nakon toga sam odlučio da ga neću više zvati, ali ne zbog ove objave, već zbog gore navedenih razloga. Jako malo smo općenito pričali u životu, jednom dok je bio još klinac, drugi put dok je bio u Ljetnoj ligi u Orlandu; on je baš bio draftiran tog ljeta, ja sam bio s Dallasom pa smo malo razgovarali. Od tada, ništa. Za komunikaciju je uvijek potrebno dvoje”, rekao je Mršić.

Hezonja se dosada nije proslavio u dresu reprezentacije (neki će reći i klupskom dresu). Posljednji nastup je imao na Olimpijskim Igrama u Riu kada je Hrvatska ispala u četvrtfinalu od “komšijskih” rivala Srbije. Tada je davao naznake kako bi mogao biti izuzetno koristan u dresu reprezentacije, iako je imao dosta grešaka. Po svemu sudeći, Igre u Riu bi mogle biti posljednji Hezonjin nastup za Hrvatsku.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*