Najkraća NBA karijera ikad

Mnogi igrači u NBA trajali su sezonama i dočekali svoje 40-te godine na parketu. Trebali pomenuti veličine poput Michaela Jordana, Vinca Cartera, Dirka Nowitzkog, Roberta Parisha, Kobea, Wadea, Tima Duncana… Na njihovu, a i našu sreću, njih je sve zdravlje odlično poslužilo.

Nažalost postoji i ona druga strana, igrači puni potencijala koji nikada nisu mogli ispuniti očekivanja. Bilo zbog povreda, glave ili nečeg trećeg. Jedan od tih ljudi je i junak naše današnje priče.

JamesOn Curry je bio fantastičan srednjoškolski igrač. Ubacivao je preko 40 poena u prosjeku za svoju srednju školu prije nego je krenuo pohađati Oklahomu State. Tamo je bio tri godine, a 2007. godine se odlučio za izlazak na draft. Izabran je 51. pickom u Bullse, no odmah je proslijeđen u D-Ligu.

Igrao je nekoliko sezona po D-ligi no nikada se nije uspio probiti u Bullse, koji su na kraju i otpustili. Nakon toga oprobao je sreću u Europi, bez velikog uspjeha, pa se vratio u D-Ligu. Uspio je izboriti 10-dnevni ugovor s Clippersima, te je u njihovom dresu odigrao jedine NBA minute, tj sekunde.

Ušao je na samom kraju utakmice protiv Celtica, točnije 3,9 sekundi i to je bilo sve od njegove NBA minutaže. Ubrzo nakon te utakmice otpušten je iz Clippersa, te se više nikada nije vratio u NBA. Tako je karijera malo lošijeg Currya trajala samo 3,9 sekundi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*