Lebronov koš koji je ispisao istoriju

Screenshot

Lebron James postao je drugi košarkaš u povijesti NBA lige koji je ubacio više od 38.000 koševa. Za neke najbolji košarkaš svih vremena uspio je to postići u porazu 112:113 svojih Los Angles Lakersa od Philadelphia 76ersa. Napravio je to ubačajem tijekom prve četvrtine, a utakmicu je završio s učinkom od 35 koševa, osam skokova i 10 asistencija.

Četverostruki prvak NBA lige i njen četverostruki MVP osnovnog dijela sezone i četverostruki MVP finala trenutačno je na 38.024 postignuta koša i pitanje je dana kada će drugo mjesto liste najboljih strijelaca NBA lige svih vremena zamijeniti tronom. Na njemu se nalazi Kareem Abdul-Jabbar koji je tijekom blistave karijere ubacio 38.387 koševa.

Za taj učinak Jabbaru je bilo potrebno 1560 utakmica. James, koji je na prosjecima od 27.2 koša, 7.5 skokova i 7.3 asistencije, u cijeloj karijeri ih je odigrao 1399. U ovoj sezoni prosječno ubacuje 29.2 koša po susretu, a dodaje im 8.4 skokova i 6.9 asistencija.

Lebronovim Lakersima ove sezone ne ide najbolje, nalaze se na 13. mestu Zapadne konferencije. Ipak još uvek imaju šansu da sve poprave, jer zaostaju pobedu za pozicijom koja vodi u plej-in turnir.

Komentari o igri Lakersa nisu sjajni, šta više, mnogi navode da sve u tom timu liči samo na trku Jamesa za rekordomJabbara i titulu najboljeg strelca u istoriji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*