Mavsi vjeruju u Zingisa

screenshot

Navijači Mavsa imaju se čemu veseliti. Iako je trenutna situacija loša, već iduće sezone bi mogli biti puno, puno bolje. Igre Luke Dončića su nestvarne, sigurni je ROY, a imponira lakoća kojom igra. Brunson izgleda vrlo dobro, a još uvijek nisu uspjeli vidjeti najnovije pojačanje na djelu, Kristapsa Porzingisa. On je odlučio kako će presjediti ovu sezonu, kako bi mogao biti 100% već na početku trening kampova.

Zingsi smatra da je već sada na 100%, počeo je trenirati full intenzitetom, no kako Mavsi nemaju teoretske šanse za playoff, jednostavno nema smisla da on zaigra i riskira neku povredu. Zingis se na ovaj potez odlučio uz podršku uprave Mavsa, no prema njegovom priznanju ova odluka mu je teže pala od očekivanog. -“Najteža je stvar kad se probudim za utakmicu, odradim šuterski trening sa ekipom, a onda se presvlačim u odijelo. Mrzim svoja odijela. Nije da mrzim odijela, već mrzim što im moram nositi za vrijeme utakmice.”- priznao je Zingis.

Prije nekoliko tjedana Zingis je počeo s treninzima, a svi su vrlo zadovoljni s njegovim oporavkom, što znači da bi Zingisa opet mogli gledati na 100%. -“Već sada osjećam napredak. To me čini još nestrpljivijim da se vratim na parket. No, ostati ću pri svojoj odluci, ostati strpljiv, da onda kada se stvarno vratim, budem na 110%.”- dodao je Zingis.

Mavsi bi iduće sezone mogli biti dark horse Lige. Dončić će biti godinu dana stariji, imati će više iskustva s NBA Ligom, Zingis se vraća, a Mavsi imaju i cap prostora za jednog vrlo dobrog free agenta. Vjerovatno neće ići po FA kalibra Duranta i Leonarda, no usko se povezuju s Kembom Walkerom, koji bi ovo ekipu podigao na jedan višlji nivo.

Novi ugovor

Usprskos tome što je ovakva povreda izuzetno riskantna, pogotovo za igrača konstitucije kao što je Zingis, Mavsi su uvjereni da će se njim imati svijetlu budućnost. Zasada oporavak traje odlično, sam Zingis tvrdi da je 100% spreman, što sigurno može radovati navijače i upravu Mavsa. Uz Luku bi mogao tvoriti nezaustavljiv tandem u nekoliko idući godina. Baš na to ciljaju i Mavsi.

Nakon isteka trenutnog, odnosno koncem sezone, ponuditi će mu novi max ugovor vrijedan 158 miliona $ koji će trajati 5 godina. Možda je za neke ovo rizik, no ukoliko Zingis ostane zdrav, uz Dončića koji će napredovati svake godine, te možda još jednu akviziciju, Mavsi bi mogli biti izuzetno izuzetno opasni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*