Irvingu krivi svi, saigrači, a sada i trener Stevens

irving kelti
Screenshot/Twitter

Daleko su igre i posebno rezultati Celticsa od onoga što se očekivalo uoči ove sezone. Tek su peti na Istoku sa 43 pobede i čak 31 porazom! Da podsetimo prošle sezone su imali 55 pobeda i 27 poraza i bili su drugi na Istoku, odmah iza Toronta.

A prošle godine su bez Hawyarda i Irvinga igrali i finale Istoka, i to sa Lebronovim Cavsima. Da je u pitanju kriza pisali smo još krajem januara:

Kriza među “Zelenima”?

Boston je ponovo u seriji poraza, nanizali su ih četiri ukoliko gledamo i ovaj sinoćni protiv Spursa. Nezadovoljstvo u ekipi odavno vlada, a posebno na relaciji Kyrie Irving – mladi igrači. Irving nikako ne uspeva da se nametne kao istinski lider tima i zadobije poverenje i autoritet mlađarije Celticsa. Pored toga, krivi su mu svi, saigrači, ali i trener Stevens.

To je glasno podelio nakon poraza od Hornetsa, kada nije bio sretan s načinom igre u obrani niti zadovoljanom kako su čuvali Kembu Walkera i taktikom kojom su igrali protiv njega. Walker je ubacio 36 poena uključujući 18 u četvrtoj četvrtini. Hornetsi su pobedili iako su gubili 18 razlike deset minuta do kraja utakmice.

Ova utakmica je bila gotova na početku četvrte četvrtine“, izjavio je Irving za ESPN. „Smanjili smo gas, došli do pet poena razlike i tu se momentum promenio. Trebali smo češće postavljati Kembu u zamku, kao što svaka ekipa u ligi radi. Ali nismo. Uništio je nas svaki put kad igramo protiv njega. Nije iznenađenje.

S ovim komentarima očito je Irving počeo malo sumnjati u defanzivnu taktiku koju je postavio Brad Stevens, ali glavni trener Celticsa ne misli da je to glavni razlog poraza.

Očito kada izgubite nakon vodstva od 18 poena, puno je toga što je pošlo na loše“, izjavio je Stevens nakon utakmice. „Mislim kako su uradili jako dobar posao smanjivanja razlike. Uradili smo sve što je potrebno kako bi izgubili vodstvo od 18 poena.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*