Kriza među “Zelenima”?

Screenshot/Twitter

Ekipa koja je obilježila početak sezone su svakako bili Boston Celticsi. Nakon početnog šoka zbog povrede Haywarda, vrlo brzo su se probudili i nanizali nevjerovatnih 16 pobjeda zaredom. Preko mjesec dana Kelti nisu znali za poraz, a u tom nizu su padale ekipe poput Spursa, Thundera, Warriorsa, Raptorsa – sve ekipe iz samog vrha lige. Irving je bio fantastičan u tom periodu, vrlo brzo se privikao na novu ekipu, a s Horfordom je pogotovo dobro surađivao. Ubacivao je u tom periodu gotovo 23 poena uz 5 asista, a posebno je bio raspoložen protiv Mavsa kojima je utrpao 47 poena uz 6 asista.

Nakon ovog niza Kelti su nastavili s dobrim igrama. Nisu bili nizi blizu ovakvog niza, no nije bilo ni puno poraza. Nanizali su početkom 12.mjeseca 4 zaredom, a od kraja 12. mjeseca pa sve do sredine prvoga su imali 7 pobjeda zaredom. Vratio se Morris (koji je jedini nedostajao -osim Haywarda) popunio rotaciju te su Kelti izgledali vrlo dobro. No onda je došla utakmica protiv Pelicansa. Davis ih je totalno razvalio, utrpao im je 45 poena i niz od 7 pobjeda je prekinut u TD Gardenu. Nakon toga Sixersi su se s lakoćom obračunali s Keltima, da bi sinoć i Magic osjetio slast pobjede protiv najbolje ekipe Istoka.

Boston se nalazi u maloj krizi, ovo im je najduži niz poraza u ovoj sezoni, a u posljednje tri utakmice ne liče na sebe. Iako imaju tu naviku da odigraju loše prvi dio utakmice, pa se izvlače na kraju, to im nije prošlo protiv Magica. Jedna od najgorih ekipa Lige se nije dala i Kelti se nisu uspjeli vratiti. Vidljiv je pad forme rookiea Tatuma, što je normalno za ovako mladog igrača, no i Horford je dosta pao. Iako situacija nije još uvijek zabrinjavajuća, te Kelti čvrsto drže prvo mjesto Istoka, Stevens će morati razbuditi ekipu. Irving i dalje isporučuje svoju kvotu poena, no Brown, Horford, Tatum i ostali moraju odigrati puno bolje.

Povratak Haywarda?

Iako su u rezultatskoj krizi navijači Kelta ipak imaju razloga za slavlje. Naime Gordon Hayward je nedavno izašao iz “čizme” a sada je počeo s laganim treninzima. Gordon je već počeo s laganim šuterskim treninzima, što je nevjerovatno brzo nakon onako teške povrede. Čini se kako bi Gordon možda čak i mogao zaigrati ove sezone, no sigurno smo da Kelti neće forsirati i ubrzavati povratak.

1 Trackback / Pingback

  1. Irvingu krivi svi, saigrači, a sada i trener Stevens - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*