Wall pokopao Kelte, imamo sedmu utakmicu!

Prije početka utakmice Celticsi su došli u dvoranu Čarobnjaka obučeni skroz u crno. Kopirali su Wizardse iz regularne sezone. U prevodu došli su na pokop Čarobnjaka, no malo su se preduhitrili, jer John Wall je “uskrsnuo” Wizardse.

Espn

Početka utakmice je bio dobar za domaću ekipu, Kelti su opet očajno igrali u napadu u prvoj četvrtini i pogodili su samo 4 šuta. Wizardsi su napadali Thomasa i tu je Beal odradio odličan posao, no najviše je zakazala klupa Kelta. Nisu ništa zabili, dok su s druge strane Mahimni i Babo odradili svoje i ubacili 6 poena. To je bila i razlika na ulasku u drugi period.

Druga dionica je u potpunosti pripala gostima. Vrlo dobrom obranom na perimetru uspeli su preokrenuti rezultat. Brooks je odlučio gurati loptu dolje na Mahimnia (iako je imao raspoloženog Beala na terenu) te Kelti  to koriste. Rade seriju, uzimaju “ničije” lopte i skaču u napadu, a ulaskom Horforda totalno preokreću. Na kraju su poveli, a to im je bilo tek drugo vodstvo na utakmici nakon početnih 2-0.

Nakon odmora Kelti uspevaju zadržati prednost u trećoj četvrtini, no Wizardsi polako stižu u zadnjem periodu. U poslednjih nekoliko minuta smo imali ak 6 izjednačenja i 9 promena vodstva! Prava playoff utakmica, a to je sve začinio John Wall spektakularnom trojkom za pobedu. Jedan od junaka je bio i Beal koji je ubacio trojku nešto više od minute prije kraja, iako je do tog trenutka imao 0/7 izvan linije za 3 poena.

-“Sve što smo hteli je još jedna utakmica. I dobili smo je”- izjavio je junak Wall posle utakmice. Zanimljiva stavka je ta da je u ovoj sezoni svaku utakmicu između ove dve ekipe dobio domaćin. Gledajući to Kelti su veliki favoriti prije ponedeljka. -“Stavili smo se u poziciju da pobedimo. Nažalost nismo mogli završiti.”- izjavio je Horford koji je 5 sekundi prije kraja doneo Bostonu prednost.

Na kraju se crnina nije isplatila Keltima. Iako su odigrali dobru utakmicu, ipak nije bilo dovoljno. Bradley je opet odigrao sjajnu utakmicu, on i Thomas su ubacili svaki po 27 poena, dok je Horford stao na 20. Problem u ovoj utakmici je bila klupa koja je ubacila samo 5 poena.

Junak Wall je opet imao dosta loš početak utakmice, no na vreme se probudio i na kraju i presudio. Ubacio je ukupno 26 poena uz 8 asista, dok je njegov partner Beal odigrao sjajno. Dominirao je u početku šutem sa distance, a iako je počeo loše iza linije 3 poena, na kraju kada je trebalo bio je precizan. Ubacio je 33 poena i bio najbolji strelac. Naš Babo je odigrao solidnu utakmicu i ubacio s klupe 4 poena uz 4 skoka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*