Klupa GSW: Buđenje kada je najvažnije!

Warriorsi su uspjeli. Najkraćim mogućim putem u Finalu konferencije, stigli su do Velikog Finala. Pomeli su Blazerse koji nisu imali niti najmanje šanse za prolaz. Barem je tako izgledalo stanje na parketu.

Ovim plasmanom u finale trener Warriorsa Steve Ker ušao je u istoriju NBA. On je prvi koji je u svojih prvi pet trenerskih sezona svaki put dolazio do velikog finala.

Velika Trojka Ratnika Curry-Klay-Green je riješila pitanje pobjednika, te su jednostavno bili premoćni za ovu ekipu Blazersa. Ne možemo reći da su Blazersi pali bez ispaljenog metka, no municije nije bilo dovoljno…

Blazersima metla, Warriorsima – 10 dana odmora!!!

Ovime su izborili 5. uzastopni naslov prvaka Zapadne Konferencije, te će sada imati priliku uzeti treći naslov zaredom. Čekaju boljeg iz okršaja Raptorsa i Bucksa, a sigurni smo kako će imati teži izazov u Velikom finalu, nego protiv Blazersa.

Comeback Warriors

Kao što smo napomenuli, Blazersi nisu pali bez ispaljenog metka, štoviše u 3 od 4 utakmice su imali i pristojnu prednost. Jedino u prvoj utakmici nisu imali prednost na poluvremenu, dok u svim ostalima jesu. Gubili su redovno sa preko 18 razlike, no Ratnici čak i u tim trenutcima nisu izgledali zabrinuto. Samo su “ubacili” u brzinu više u drugom dijelu i ta prednost se redovno topila.

Nisu imali rješenja za Currya, iako moramo priznati da je i klupa Warriorsa odradila sjajan posao u ovoj seriji. Kerr je koristio gotovo 10 igrača svaku utakmicu, Jerebko, Cook i McKinnie su imali važne uloge u ovoj seriji, te je to jedan od razloga ovako glatke pobjede. Naravno, Velika trojka je odradila svoj dio posla maestralno, no opet bez pomoći ne bi bilo ovako lagano.

Chef

U napadu je prednjačio Curry koji je bio dosta osporavan u ovom doigravanju. I to s pravom, jer prva dva kruga je odigrao prilično loše. Izuzev prve utakmice protiv Clippsa, te posljednje dvije protiv Rocketsa. Našao je šutersku formu, a Blazersi čitavu seriju nisu znali što raditi s njim. Prvo ga nisu udvajali nakon picka, pa su ga počeli udvajati, ali ništa nije pomoglo. Steph je odradio svoju kvotu poena u svakoj utakmici, ako nije sam uspio zabiti, proigrao bi Greena koji bi nakon toga proslijedio na otvorenog čovjeka. Jednostavno nisu imali rješenja za Stepha.

Triple double magare

Uz Currya, čovjek koji je odlučio ovu seriju je Draymond Green. Bilo ga je svugdje u ove četiri utakmice. Posao u obrani je odrađivao maestralno, ili je blokirao, ili je krao lopte, ili jednostavno sjajno pazio na prostor. Nepremostiva prepreka za Blazerse. Ubilježio je i dva triple double učinka, a on i Curry su postali jedini par suigrača koji je u playoffu stigao do TD učinka.

Osjetan je porast forme kod Greena. Smršavio je prije početka playoffa, te je sam izjavio kako mora prestati plakati te početi igrati košarku. Poslušao je svoj savjet, te sada izgleda kao onaj stari Draymond koji je jedan od najsvestranijih igrača Lige.

Ovu seriju su čak ostali i bez Iggya, tako da se sada lista povređenih još i proširila. No sva trojica, KD, Boogie i Iggy bi trebali biti spremni za Finale. Ratnici odmaraju sada minimalno 9 dana, što bi trebali biti dovoljno da se trojac oporavi. A onda, idemo po three-peat!

Sjajan doprinos sa klupe

Naslušali su se mnogo negativnih komentara na svoj račun od početka sezone. S razlogom je vladalo mišljenje da starteri nikada nisu imali manju podršku. Međutim, povreda KD-a naterala je rezerviste da se skupe i pokažu lice koje smo jako dugo čekali da ugledamo, napisale su kolege sa stranice GSW Balkans.

Prethodnih pet mečeva: 47 poena, 33 poena, 33 poena, 36 poena, 33 poena.

Looney, Jerebko, Bell, Cook, Livingston, McKinnie… Zaista je svako izgarao na terenu i dao ponešto. Niko nije izneverio.

“Govorili su da nemamo klupu. To je sr*nje! Možete tako da me citirate!”, na ovaj način je vlasnik Joe Lacob odao priznanje našim junacima iz senke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*