“Nemoguće je izgubiti povjerenje u ove momke”

Tko čeka – dočeka. Lebron James je napokon dočekao njegove suigrače da proigraju. To je odmah rezultiralo metlom u Kanadi, a Lebron je svrgnuo Raptorse i postao “Kralj Kanade”. Za razliku od prvog kruga, ovaj puta je odradio većinu posla, no nikako čitav posao. Kao što je to bio slučaj u prvom krugu protiv Pacersa.

Tada Lebron nije dobio praktički nikakvu pomoć od suigrača, većinu stvari je morao sam odrađivati, a dokaz tome je da je drugi najbolji strijelac ekipe u prvom krugu bio Love sa 11,4 poena u prosjeku. Naspram Lebronovih 34,7 poena. Sada je bila druga priča. Lebron je naravno ostao na svojoj razini, ubacivao je neprimjetno manje – 34, no sada je Love ubacivao 20,5 poena, a još čak 4 igrača su bila dvoznamenkasta kroz čitavu seriju. Kyle Korver (14.5 poena), JR Smith (12.5 poena), Jeff Green (12.3 poena) and George Hill (10.3 poena).

Problema je očito bilo u Cavsima, no Lebron niti jednom nije htio javno prozivati suigrače. Čini se da je to na kraju urodilo plodom. -“Nisam se htio miješati u sve to. Na neki način znao sam što im prolazi kroz glavu. No što se mene tiče, htio sam im pokazati koliko ja vjerujem u njih. “- izjavio je Lebron.

-“To sam jednostavno ja. Vjerujem u ono što ja “donosim na stol” , a također vjerujem i svojim suigračima. I tako dok su svi “pokapali” moje suigrače tijekom prve runde, ja sam im samo govorio: “Slušajte, ne možemo pobjediti jedni bez drugih i svatko mora obaviti svoj dio posla”, i konstantno sam im to ponavljao. “- dovršio je Lebron i dodao kako nikada ne bi mijenjao svoje suigrače. Što je i razumljivo, pogotovo sada kada su počistili prvu ekipu Istoka, bez da su se pošteno uznojili.

Cavsi su se izvukli. Proigrali su kada je bilo najpotrebnije i ničim izazvani bi mogli završiti  u Velikom Finalu. Boston će imati prednost domaćeg terena, a možemo samo zamišljati kakav bi to dvoboj bio da je Irving zdrav. Ovako zahvaljujući sjajnoj ekipi i Stevensu, svakako imaju šanse no pitanje je hoće li moći preko velikog Kralja.

A što s Raptorsima? To je pitanje za neki drugi članak, iako je sve zapravo jako prosto. Kompleksi su gadna stvar… Lebron je jednostavno njihovo “Strašilo”, čovjek preko kojega ne mogu i to se očito vidjelo na terenu. Pa čak i uz ovakvu igru Lebronovih suigrača, očekivalo se puno puuno više od najjače ekipe Istoka. Najjače na papiru, tj. poretku poslije regularne sezone… Ovaj puta su dokazali kako preko Lebrona ne mogu, a jedini način za njih je ili da se oni presele u drugu konferenciju ili da se Lebron smiluje i on ode na Zapad. Trećeg rješenja nažalost za njih nema…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*