Pad na prvom domaćem testu

Nakon početne dvije pobjede Cleveland Cavsi su po prvi puta igrali kod kuće u ovom novokomponovanom sastavu. Protivnici su im bili rivali s Istoka, ekipa Wizardsa koja ih prati u stopu. Dueli između ove dvije ekipe u posljednje vrijeme nikada nisu razočarali, utakmice su bile pune tempa i uzbuđenja, a Lebron redovno odigra fantastičan meč.

Nakon što su domaćini predstavili nove igrače domaćoj pubilici utakmica je mogla početi. Prvi 12 minuta je u potpunosti pripalo Cavsima. Sjajno su šutirali, a Lebron je diktirao tempo i u tranziciji bio nezaustavljiv. Ulaskom rezervi Wizardsi polako uspostavljaju ravnotežu i brišu sav minus do poluvremena. Nakon odmora igra se koš za koš, a tek u posljednjoj četvrtini Wizardsi dolaze do ključne prednosti i odvajaju se na malo veću razliku.

Ključ ove pobjede je bila timska igra Čarobnjaka. Iako su već duži period bez ponajboljeg igrača Wall, igraju sjajnu košarku. Imaju odličan 8-2 score bez njega i sada su prvi puta uspjeli dobiti Cavse nakon dugo vremena. Poeni su bili sjajno raspoređeni, Beal je ubacio 18 što je najviše u ekipi, a Satoransky i Oubre su dodali po 17 ubačaja.

U redovima Cavsa najbolji je bio, tko drugi nego Lebron James sa 32 poena, 8 skokova i 9 asista, a JR Smith je dodao 15 poena. Nakon odličnog otvaranja, Cavsi su podbacili pred domaćom publikom. Pogotovo  posljednjoj četvrtini. Lebron je igrao praktički sam, ubacio je 14 poena u posljednih 10 minuta, dok je ostatak ekipe ostao na nuli. Lebron je također ponovno ispisao povijest, te je došao do 11,000 ubačenih šuteva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*