Lakersi grade čudesnu trojku

Fadeaway World

Posljednje informacije nam govore kako su čelnici NBA Lige skeptični oko nastavka sezone. Gajili smo nadu da će ipak nešto biti od toga, pa barem da se playoff odigra. Makar u drugačijem formatu. To je bila jedna od ideja, no nakon što Kinezi ipak neće ponovno pokrenuti sve je izglednije da će tim putem krenuti i NBA Liga. Prava šteta što nećemo vidjeti kraj sezone, jer čekao nas je možda i najneizvjesniji playoff u posljednjih nekoliko godina. Ovaj puta nije bilo očitog favorita kao što su to bili Warriorsi nekoliko godina unatrag. Barem 3,4 ekipe ima realne šanse za naslov i imali bismo veliku borbu.

Los Angeles Lakersi napokon su se vratili na stare staze slave. Lebron je dobio Davisa i do prekida zauzimali su prvo mjesto na Zapadu. Bili su ispred rivala Clippersa, a u posljednjih tjedan dana uspjeli su dobiti i Buckse i Clipperse. Lakersi su tako “preko noći” postali glavni favoriti za naslov. Baš oni će izgubiti možda i najviše ukoliko se ova sezona ne nastavi. Naime, većina ekipe je potpisana na jednogodišnje ugovore. S obzirom kakvu sezonu imaju nekolicini igrača će gotovo sigurno skočiti cijena i pitanje je hoće li ih moći vratiti na minimalac kao ove sezone. Bez koga bi to Lakersi mogli ostati?

Screenshot/BasketballReference

Kyle Kuzma

Kuzma je još i naredne sezona na rookie ugovoru, ali njega bi Pelinka lako mogao mijenjati. Nije zadovoljio struku u Lakersima, konkretno nikako se nije uspio priviknuti na ulogu 6. Igrača. Tek krajem sezone je počeo hvatati konce i pružati nešto bolje i kvalitetnije partije. Možda to neće biti dovoljno za ostanak. Kuzma nije impresionirao i bolje bi se snašao u drugoj ekipi u kojoj će imati više ovlasti. Ekipe poput Pistonsa ili recimo Magica bi lako mogle sklopiti nekakav zanimljiv paket za Kuzmu.

Problem zvan Kuzma

Danny Green

Veteran je trenutno treći na platnom spisku iza Lebrona i Davisa. Ušao je u 33. godinu života, a razina njegove igre polako počinje padati. Sve se više vide godine na Greenu, pa su njegove predstave dosta nekonstantne ove sezone. U obrani je i dalje jedan do boljih u Ligi, no pitanje je koliko će se dugo moći držati na toj razini. Ugovor mu ističe koncem naredne sezone, lako je moguće da će ga Lakersi mijenjati tijekom sezone kako bi oslobodili dosta prostora na capu.

Alex Caruso

Mediji, tj navijači su stvorili veliku pompu oko “Bald Mambe” Alexa Carusa. Momak koji je izuzetno naporno radio da bi stigao tu gdje je sada, čvrsto drži mjesto back up beka. Bilo je priča kako je trebao završiti u Pistonsima na trade deadlineu, no ništa od toga nije bilo. Caruso je što god svi pričali, koristan rotacijski igrač koji bi bi koristan većini NBA ekipa. Lakersima najviše koristi u obrambenim zadacima, a razvio je i dobru kemiju s Lebronom. Caruso bi mogao potražiti ekipu gdje će dobiti više prilike, jer u Lakersima igra samo 15ak minuta po utakmici.

Player opcije

Trojica igrača imaju player opcije za narednu sezonu. Rondo, Caldwell Pope i Bradleya. Rondo je zapravo najmanje pokazao od sve trojice, a velika je vjerovatnost da će sva trojica iskoristiti opciju i ostati u Lakersima. Prema prikazanom dosada, Rondo je prvi na listi za odstrel. Iskusni playmaker nije imao bajnu sezonu, a i njegov manjak šut te to što mu treba lopta u rukama da bi bio koristan u startu limitira njegove minute. Teško može funkcionirati u petorci s Lebronom, a Lakersi bi se sigurno snašli za nekakvog drugog back up playa.

Howard ili Cousins

Najveći nesretnik u NBA Demarcus Cousins ponovno se oporavlja od kidanja ligamenata koljena. Ista povreda koja ga je zadesila i prošle sezone, što je značilo da je Boogie završio sa igranjem i prije nego što je počeo. Nedavno je otpušten kako bi otvorio dodatno mjesto u rosteru, ali ostao je trenirati s Lakersima. Početkom sezone kao njegova zamjena stigao je Dwight Howard nakon godina lutanja po NBA ekipama. Potpisao je totalno negarantirani ugovor, sjajno iskoristio svoje minute i zaradio garantirani ugovor do kraja sezone. Pred Pelinkom i Lakersima sada je izbor, dati još jednu šansu Cousinsu koji svakako ima više potencijala ili pak igrati na sigurno i zadržati Howarda od kojega možeš očekivati solidnih 15ak minuta po utakmici.

A za pojačanje – Chris Paul!

Kako javlja Sam Quinn iz CBS Sportsa, Lakersi bi već ovoga leta mogli dovesti playa OKC-a Chrisa Paula. Paul je već igrao za jedan tim iz LA i dobro poznaje grad i atmosferu. Ukoliko bi oslobodili mesta na rosteru, ukoliko bi ponudili Kuzmu i još nekoga, Thunderi bi sigurno bili voljni da slušaju – posebno jer dovođenjem mladih igrača grade već dobru jezgru za budućnost svoje franšize.

U ovoj sezoni, CP3 noseći dres OKC-a beleži 17.7 poena, 6.8 asistencija i 4.9 skokova šutirajući 48 % iz igre. On defitivno i dalje može biti vrlo produktivan igrač a njegovo drugovanje sa Lebronom Lakersima bi donelo samo prednosti.

1 Trackback / Pingback

  1. Simmons za McColluma, zašto da ne? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*