Sunsi više nisu iznenađenje!

news7h.com

Ekipa koja već mjesec dana ne zna za poraz. Phoenix Sunsi su nakon slabijeg početka uhvatili formu, te nanizali čak 15 pobjeda zaredom. Posljednji stradali su Knicksi, a nakon te utakmice Sunsima fale još samo dvije pobjede kako bi oborili rekord franšize. Dok se ostatak lige muči skupiti 3,4 pobjede zaredom, Sunsi obaraju protivnike na sve strane. U najboljoj su formi lige, a jedan od najboljih i najiskusnijih Chris Paul izjavio je nakon pobjede protiv Knicksa da je ovo samo zagrijavanje “Ovo nije playoff utakmica. Za nas je sjajno da igramo i natječemo se, samo pokušavamo nadograđivati našu igru. No, nije bitno pobijediti u novembru” rekao je CP3 sa laganim smješkom.

Da li je vrijeme da Sunse prestanemo gledati kao ugodno iznenađenje, već da ih počnemo gledati kao ozbiljnog contendera?

Vratimo se unazad dvije godine i “balona”. Sunsi su tada bili ekipa u najboljoj formi, nisu izgubili niti jednu utakmicu a zamalo su se domogli playoffa. Loš ostatak regularne sezone ih je koštao, no mogle su se vidjeti naznake boljih dana. Prijašnjih sezona, najveća mana Sunsa je bila pozicija playmakera. Otkako su se riješili Bledsloea, Sunsi su promijenili nekoliko playmakera. Elfrid Payton, Deanthony Melton, Ellie Okobo, te na kraju Ricky Rubio. Potonji je bio najbolji, no ne dovoljno dobar. Bilo je jasno da im je potreban pravi playmaker. Dolaskom Chrisa Paula iz Rocketsa Sunsi su proigrali. Prošle godine u sezonu su promjenjivo krenuli, no polako ali sigurno su se uigravali i odigrali odličan drugi dio.

Bili su najugodnije iznenađenje lige, no ipak je bilo skeptika prije početka doigravanja. Onda su u prvoj rundi pali Lebronovi Lakersi. Naredni protivnici Nuggetsi su bili bez Murraya, no Sunsi su to rutinski riješili. Najteži suparnik ih je čekao u finalu konferencije – Los Angeles Clippersi. Uspjeli su pobjediti i stići do velikog finala. Na kraju su ispustili 2-0 u seriji, no mogu biti i više nego zadovoljni s prikazanim u doigravanju.

Prošle sezone, kada su stigli do Finala lige, Sunsi su bili jedna od samo tri ekipa koja je bila u top 10 po ofenzivnom i defenzivnom ratingu. Monty Williams nije zanemario obranu, a ove sezone još su čvršći i bolji. Po defenzivnom ratingu trenutno su treća ekipa lige, a ukoliko izuzmemo prve tri utakmice u kojima imaju dva poraza, Sunsi su odmah iza najvećeg iznenađenja lige – Golden State Warriorsa.

Promjena pravila, pa čak i službene lopte uzrokovala je pad u broju koševa diljem lige. Sunsi su su uspjeli prilagoditi i za vrijeme ovog niza postižu 114 poena po utakmici, a kao i u obrani bolji od njih su samo Warriorsi. Igraju sjajnu košarku. Booker se pretvorio u ponajboljeg beka šutera lige, Paul igra kao u najboljim danima, a Ayton se trudi dokazati da zaslužuje max ugovor sa kojim Sunsi oklijevaju. Prema prikazanom Sunsi su u uskom krugu favorita za prsten u ovoj sezoni. Vrijeme je da prestanemo gledati Sunse kao ugodno iznenađenje, već kao ozbiljnog kandidata za osvajanje prstena.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*