Klay brani titulu, saigrač Curry se ne takmiči!

Screenshot/Twitter

Nakon što su objavili petorka, pa zatim i ekipe za NBA Allstar došla su na red i individialna takmičenja. O zakucavanjima smo već pisali, a sada predstavljamo takmičare u brzom šutiranju trojki.

1 Klay Thompson

21,3 PPG ;  40,3% 3PT

Prošlogodišnji prvak nakon pripetavanja s Curryem sada brani titulu. Kada se zagrije može pogađati u serijama i to smo bogami videli ove sezone dosta puta.

2 Kyrie Irving

24,2 PPG ; 39,5% 3PT

Prvak Kyrie je trojkom rešio zadnju utakmicu finala prošle godine. Ove ima odlične postotke i sjajno šutira. Opet je na Božić odlučio utakmicu protiv Warriorsa svojim šutem. Opasan protivnik za Klaya.

3 Kemba Walker

22,9 PPG ; 40,2% 3PT

Na početku karijere je zapravo bio jako loš šuter. Tavorio je uvek oko 30%, no predanim radom postao je jedan od boljih šutera u ligi. Ove sezone je na preko 40% ubačaja, a pogodio je 135 trojki. Strašan napredak Kembe.

4 Wes Matthews

15PPG ; 38,4% 3PT

Wesu je ovo drugi puta da učestvuje, no prvi puta nakon što se oporavio od povrede. Ubojit šuter, pogotovo iz kuta, samo vreba udvajanja u svojim Mavsima. Ove godine pogađa skoro 40% šuteva i svakako može ozbiljno zapretiti favoritima.

5 Nick Young

13,9PPT ; 42,4% 3PT

Swaggy P je sam po sebi najbolji šuter ikad. U stvarnosti to nije tako, no ipak ne može zanemariti Youngove broje ove sezone. Pogađa gotovo 3 trojke uz preko 40% ove sezone. Što je izvanredan učinak. Zato je Swaggy ozbiljniji konkurent nego što mislimo.

6 Eric Gordon

17,4PPT ; 39,2% 3PT

Najbitniji igrač s klupe u Rocketsima. Predvodi napad kada je Brada na klupu i redovno rešeta obruče izvana. Trenutno je prvi šuter Raketa, čak je i ispred nedodirljivog Hardena. Samo da ostane zdrav i Gordon bi mogao biti iznenađenje.

7 Kyle Lowry

22,4PPT ; 42,2% 3PT

Vođa Raptorsa je ove godine na najboljim prosecima karijere. Čak 42% s tim da je pogodio 143 trojke ove godine. Prošli Allstar je također sudelovao u takmičenju no ispao je u prvoj rundi. Sada će se sigurno hteti iskupiti.

8 C.J. McCollum

23,5PPG ; 42,1%

Isto kao i Kyle i prošle godine bio na takmičenju. No pogodio je samo 14 lopti i ispao u prvoj rundi. Ove godine je na odličnim prosecima i jedan je od najboljih spot up šutera u ligi. Tako da očekujemo malo bolje stvari od njega ove godine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*