Harden: Ja sam najbolji!

Bez pogovora, ‘bradonja’ igra svoju najbolju sezonu. Strateg Rocketsa Mike D’Antoni pronašao mu je prirodnu poziciju, a James Harden igra kao preporođen. Prosečno beleži 29.2 poena, ima 11.3 asistencije i 8.3 skokova po utakmici. Jedino da reši problem sa izgubljenim loptama, i eto nezaustavljive mašine.

I ne samo to, njegovi Rocketsi guraju sjajno, treći su na jakom zapadu, iza Warriorsa i Spursa, sa 40 poena i 18 poraza. Igraju atomsku, napadačku košarku, sa puno trčanja i šutiranja. Lepo za oko, i atraktivno za gledanje. Da li je to dovoljno da Hardenu da krila da izjavi ovako nešto:

“Mislim da sam najbolji. Osećam da sam solidan u svim segmentima – inteligenciji, analizi utakmice, mogu da mnogo poentiram, činim saigrače boljim. Nema mnogo momaka koji imaju sve ove karakteristike u sebi. Možda su fizički bolji, bolje šutiraju, ali da su u svemu solidni? Možete pitati svakog od igrača koji su među najboljima, svaki će reći za sebe da je najbolji. To je zbog toga što si kao košarkaš uveren u svoju sposobnost. Nije stvar u šutiranju. Sve je u samopouzdanju”, rekao je Harden.

Glasovima navijača, trener i igrača, Harden je izabran u prvu petorku Zapada i nastupaće na sutrašnjoj All Star utakmici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*