Top5: Učinak naših 23.2. i 24.2.

1 Nikola Vučević

33min  25p 9s 2a

Nikola je bio najbolji pojedinac u Magicu. Užasna forma ekipe u zadnjih mesec dana imaju ofenzivne i defenzivne ratinge čak gore i od Netsa. Ni odlična partija Vučevića nije pomogla Magicu. Sada kada nema Ibake napokon napad ide kroz njega, na što je spremno odgovorio. Nažalost nije imao podršku ekipe i to je značilo još jedan poraz za Magic.

2 Dario Šarić

33min  20p 11s 4a

Odlaskom Noela i Ilyasove Dario se vratio u petorku. Protiv Wizardsa je nastavio tamo gde je stao prije Allstar pauze. Odlična partija u iznenađujućoj pobedi protiv odlični Čarobnjaka. Šut za 3 ga ovaj put nije služio, no ulazima i dugim dvojkama je to nadoknadio. Čak 20 poena, dominirao je u skoku i uz Covingtona bio najbolji skakač ekipa. Dario nastavlja sa sjajnim partijama i čak bi se mogao uključiti i u bitku za rookiea godine ako ovako nastavi.

3 Goran Dragić

29min  17p 6s 3a

Heat je razmontirao Hawkse. Goran je pružio još jednu odličnu partiju. Igrao je samo 29 minuta, no nije bilo potrebe za više. U to vreme je zabio 17 poena, bio 100% sa bacanja a trojke je solidno šutirao. Dobrih 6 skokova, no slabo je razigravao i ostvario samo 3 asista. Razbio je obranu Hawksa ulazim i nikako se nisu mogli nositi s njim. Heat je tako odneo još jednu pobedu i sada je korak bliži doigravanju.

4 Jusuf Nurkić

34min  12p 12s 5a

Prvi start za Jusufa i odmah odlična partija. Dobio je čak 34 minute i to je odlično iskoristio. 12 poena, većina iz reketa, opet dominira snagom. Uz sve to dominirao je i u svom reketu uzevši 8 obrambenih skokova i još 4 napadačka. Dobro je delio asiste, te napad Blazersa neće jako patiti ni na tom delu odlaskom Plumllea. Vrlo dobra partija i ako ovako nastavi imamo novi udarni trojac u Portlandu!

5 Ivica Zubac

27min  11p 6s 3b

Imao je nekoliko prosečnih partija no sada se Zubac vratio na staro. Dominirao je u reketu i podelio 3 blokade igračima Mavsa. Uz to imao je i odličan 5/9 šut za dva i stavio 11 poena. Odlična igra našeg mladog centra koji je opet dobio veliku minutažu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*