“Allstar jednostavno ne funkcionira”

YahooSports

Nakon što je već uveo dosta novina u idućoj sezoni, počevši od back to back utakmica, pa do formata All Stara, Silver je odlučio promijeniti i ono najbitnije, playoff.

Prema poslednjim najavama napokon ćemo dobiti ono što smo i sami priželjkivali, a to je da u playoff ulazi 16 najbolji ekipa lige, neovisno o konferenciji. Kako je trenutno Istok očito slabija konferencija ovo će sigurno biti plus za ekipa sa Zapada. U ovom slučaju više ne bi ostajali bez playoffa, dok bi s tim scoreom na Istoku lagano izborili doigravanje.

Ovo je “reforma” koja tek treba proći, još ništa nije službeno. Prvo se moraju dogovoriti sve ekipe u NBA, a nakon toga bi se i raspored morao dodatno mijenjati zbog promjene formata. Prema nekim projekcijama iz predsezone ovako bi mogao izgledati playoff u ovom formatu.

Allstar problem

Format Allstar utakmice jest promijenjen, no nije donio dovoljno velike promjene. I dalje je to festival bez obrane, bez ikakvog natjecateljskog žara i borbe, a to se prakitčki nikome ne sviđa. Razumijemo da to nije playoff utakmica, no htjeli bi vidjeti barem malo borbe i želje umjesto zakucavanja bez obrane i šutiranja s 8,9 metara.

Slično mišljenje ima i Adam Silver. -“Ovakav format Allstara jednostavno ne funkcionira. Osim što smo promijenili da sada kapiteni biraju svoje ekipe, imamo još neke stvari u planu. Allstar bi mogao postati sezonski turnir, s nekoliko utakmica tijekom sezone. Neki od ovih turnira bi se čak mogli igrati i u Europi, Aziji, tamo gdje se NBA želi proširiti.

 

Nismo sigurno na koji način bi Silver ovo izveo, no promjene su svakako potrebne. Allstar je prestao biti zanimljivo natjecanje već nekoliko godina unatrag. Glavni event večeri, odnosno Allstar utakmice jest gledana, no postao je show bez ikakvog žara i borbe. NHL je predstavio dobar format. Naime, tamo konferencija koja je pobijedila na Allstaru dobija prednost domaćeg terena u Velikom Finalu. Istina, možda je malo ne realno, no opet bi se imalo za što igrati, odnosno postojala bi nekakva nagrada koja bi čak i značila nekome  Allstar ekipi.

Ove promjene su tek u povojima, te se još uvijek ništa neće mijenjati, no Silver svakako razmišlja u dobrom smjeru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*